Görüş Bildir

Van'da Nisan karı yol kapattı

Van'da bugün erken satlerde başlayan kar yağışı etkili oldu. Ağaçların çiçek açtığı kentte bir anda bastıran kar yağışı trafikte zaman zaman aksamalara yol açtı. Van Bahçesaray karayolunun tarfiğe kapanmasıyla mahsur kalan 20 kişi, karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

Van'da Nisan karı yol kapattı

Van ve çevresinde 2 gündür etkili olan soğuk hava, sabahın erken saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Yoğun kar yağışı kenti beyaza bürürken, kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. 24 Nisan'daki kar yağışı ise şaşkınlığa neden oldu. Meyve ağaçlarının ve birçok bitkinin çiçek açtığı Van'da, bir anda bastıran kar yağışı trafikte ise zaman zaman aksamalara yol açtı. Van- Bahçesaray karayolu da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapandı. Van'dan Bahçesaray'a giden bir minibüs ve içindeki 20 yolcu dün akşam saatlerinde kar nedeniyle Karabet Geçidi'nde mahsur kaldı. Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu 20 kişi mahsur kaldıkları bölgeden kurtarıldı.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıklarla süreceğini, hava sıcaklıklarının ise yarından itibaren mevsim normellerine döneceğini bildirdi. Yetkililer, bu mevsimde kar yağışınınbeklenmediğine de dikkati çekerek, sürücülere uyarılarda bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi