Vatandaşa 5 köprü yaptı

Van’ın Çatak İlçesi'de Çatak Çayı'nın geçtiği Körüklü Vadisi'nde bulunan demir köprü, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ün talimatıyla sökülerek kaldırıldı. Bu köprüden alınan malzemeler ise 5 köprü için kullanıldı. Bu köprülerden birine de PKK'lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Güvenlik Korucusu Kasım Sancar'ın adı verildi.

Vatandaşa 5 köprü yaptı

Van'ın Çatak İlçesi Körüklü Vadi girişine önceki DBP'li Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl 450 bin lira harcanarak yapılan köprü, 1 ay önce Çatak Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül tarafından teröristlerin geçiş güzergâhı olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Yıkılan köprünün malzemeleriyle vatandaşlara hizmet edecek köprülerin inşa edilip yenileneceğini belirten Kaymakam ve Başkan Vekili Akgül, malzemeleriyle Cumhuriyet, Adnan Menderes ve Bahçelievler Mahallelerindeki 5 köprünün yenilenip genişletildiğini söyledi.

ŞEHİDİN ADI KÖPRÜDE YAŞATILACAK

Yenilenen ve genişletilen köprüler vatandaşların hizmetine girerken, Cumhuriyet Mahallesi'nde Çatak Deresi üzerindeki köprüye 14 Nisan 2017'de Kaçit Mahallesi yolunda PKK'lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcını inflak ettirilmesi sonucu şehit düşen güvenlik korucusu Kasım Sancar'ın adı verildi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, şehit Sancar'ın adının yaşatılacağını belirterek şöyle konuştu:

"Körüklü Köprüsünü güvenlik gerekçesi ile kaldırmaya, taşımaya karar verdik. Çünkü bu köprü direkt teröristlerin talimatı ile yapılmış bir köprüydü. Yerleşim alanı yok, hiçbir vatandaşımız yaşamıyor. Sadece teröristlerin rahatı ve fotoğraf çekmelik köprü yapmışlar. Bizde bu milletin hakkı olan köprüyü söküp merkeze taşıyarak 5 tane köprümüzün güçlendirilmesi ve çevre düzenlemesi şeklinde tüm parçalarını kullandık. Onarımını yaptığımız köprülerden birinin adına da şehidimizin adını verdik. Böylece milletin parasını israf etmeden yine millet için kullandık. Bizim amacımız teröriste değil vatanını milletini seven halkımıza hizmettir."

Kaynak: Diyarbakır Söz