Görüş Bildir

Yalova Çınarcık'ta minik Eylül'ün cesedine hunharca katledilmiş halde ulaşıldı! Tecavüz soruşturması mevcut

Yalova Çınarcık'ta çocuk cinayeti herkesi yasa boğdu. Çınarcık Koru beldesinde iki gündür ortadan kaybolan 6 yaşındaki Eylül Umutlu'nun cesedine ulaşıldı. 6 yaşındaki Eylül Umutlu'nun cansız bedeni hunharca katledilmiş halde bir bavulun içinde kullanılmayan bir bina da bulundu.

Yalova Çınarcık'ta minik Eylül'ün cesedine hunharca katledilmiş halde ulaşıldı! Tecavüz soruşturması mevcut

Yalova Çınarcık'ta çocuk cinayeti herkesi yasa boğdu. Çınarcık Koru beldesinde iki gündür ortadan kaybolan 6 yaşındaki Eylül Umutlu'nun cesedine ulaşıldı. 6 yaşındaki Eylül Umutlu'nun cansız bedeni hunharca katledilmiş halde bir bavulun içinde kullanılmayan bir bina da bulundu. Olay ile ilgili başlatılan soruşturma da deliller inceleniyor.  Suçunu itiraf ettiği öğrenilen zanlının, çocuğa tecavüz ettiği üzerinde duruluyor.

YALOVA'nın Çınarcık İlçesi Koru Beldesi'nde geçtiğimiz gün kaybolan 6 yaşındaki Eylül Umutlu isimli çocuk, metruk  binada bavul içerisinde ölmüş olarak bulundu. Yalova Jandarma Ekipleri, olayla ilgili bir şüpheliyi gözaltına aldı. 25 yaşındaki şüpheli M.Ş.A. ilk ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etti. Edinilen bilgiye göre dün sabah  komşusuna giden annesinin ardından 6 yaşındaki Eylül sokağa çıktı. Kızının uzun süre eve gelmemesinden şüphelenen baba Nurettin Umutlu,  durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. Çocuğun, son olarak akşam saatlerinde Atakent Mahallesi'nde bir  futbol sahasında görüldüğünün belirtilmesi üzerine jandarma ile AFAD ekipleri  bölgede arama başlattı. İl Jandarma Komutanlığından getirilen eğitimli köpeklerin kullanıldığı arama çalışmalarına vatandaşlar da katıldı. Çocuğun cesedi, arama çalışmaları sonucunda Kırlangıç Sitesi yakınlarındaki metruk binada bavul içerisinde bulundu. Çocuğun cenazesi ilk olarak Çınarcık Devlet Hastanesi'ne ardından da otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili M.Ş.A isimli şüpheli gözaltına alındı. Gözaltındaki şahıs ise ilk ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etti. Öldürülen çocukla ilgili tecavüz şüphesi üzerinde de duruluyor.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı

PEDOFİLİ TEKRAR GÜNDEMDE

The American Psychiatric Association’s Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV); pedofiliyi; en az altı ay boyunca tekrarlayan cinsel fanteziler, dürtüleyici istekler ya da bir çocukla cinsel etkileşimi içeren davranışlar olarak tanımlıyor. Çoğu vakada, pedofili, en az 16 yaşında ve çocuktan en az 5 yaş büyük olmayı içerir. Pedofil bireyler, kendilerinden küçük çocuklara dair cinsel istismar dürtüsünü barındırırlar.

Pedofillerin sınıflandırılması

Pedofil bireyler, çeşitli şekillerde sınıflandırılabilir. Pedofili, kişiye özgü ya da kişiye özgü olmayan biçimde karakterize edilebilir. Kişiye özgü pedofiller yalnızca çocuklara ilgi duyarlar. Bu kişiler, ergenliğine girmemiş çocuklara ilgi göstermezler ve bu istek, çocukların yokluğunda da uzun süre devam eder. Kişiye özgü olmayan pedofiller ise hem yetişkinlere hem de çocuklara ilgi duyarlar. Erkek pedofillerin büyük çoğunluğu, çocuklarla homoseksüel ya da biseksüel bir cinsel ilişki arzusundadır, yani bu kişiler yalnızca erkek çocuklara ya da hem erkek hem de kız çocuklara ilgi gösterebilirler 1.

Birçok insan, pedofil bireylerin yalnızca erkekler olduğunu düşünür. Ancak, pedofiliye dair vaka analizleri kadın pedofillerin de olduğunu ortaya koyuyor. Her ne kadar bu durum nadir görülse de, pedofili tanımına uygun düşen kadınlar da erkekler ile benzer mental sapmalar gösteriyor. Fakat, erkek ve kadın pedofiller arasında bazı farklılıklar da söz konusudur. Pedofili eğilimi gösteren kadınlar genellikle psikiyatrik hastalıklar ya da madde bağımlılığı problemleri yaşayan bireylerden oluşur. Bununla birlikte, erkeklerle karşılaştırıldığında, kadınların çocuklara dair cinsel istismarı görece daha fazladır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir