Yaralı kulaklı baykuş sağlığına kavuştu

Afyonkarahisar'da köylüler tarafından yaralı bulunan kulaklı baykuş, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) hayvan hastanesinde tedavi edildi.

Yaralı kulaklı baykuş sağlığına kavuştu
Köylüler tarafından yaklaşık bir ay önce bitkin halde bulunan kulaklı baykuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince AKÜ Veteriner Fakültesi Veteriner Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne getirildi. Burada yapılan muayenesinde baykuşun, boyun travması geçirdiği belirlendi. Tedaviye alınan kulaklı baykuş iç ve dış parazitlerinden temizlenirken, bir yandan da tedavisine devam edildi. Avlanamadığı için bitkin düşen baykuş, veterinerlerin çabalarıyla yeniden sağlığına kavuştu.
AKÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Volkan Yaprakçı, ilaç tedavisiyle genel durumu düzeltilen baykuşa fizik tedavi uyguladıklarını söyledi. Kendilerine getirildiğinde baykuşun genel durumunun çok kötü olduğunu ifade eden Dr. Volkan Yaprakçı "Sinirsel durumunun yanında açlığa bağlı bitkinlik vardı. Boyun bölgesine fizik tedavi uyguluyoruz. Şu an ayakta duruyor ve beslenebiliyor. Tamamen iyileşmesiyle doğal yaşam alanına bırakacağız" dedi.
Merkezin başhekimi Doç. Dr. Fatih Birdane ise fakülte öğrencilerinin de fizik tedavilere katıldığını dile getirdi. Kuşun bütün tedavilerinin özenle yapıldığını anlatan Doç. Dr. Birdane, "Zamanında müdahale edilen canlıların doğaya dönüş şansı çok yüksek, bu sebeple halkımızın bilgilendirilmesi hayati önem arz etmektedir" dedi.



Kaynak: DHA