Yaralıya ilk müdahale, CHP'li doktor milletvekilinden

CHP Kayseri Milletvekili Dr. Çetin Arık, hafta sonu için geldiği memleketi Kayseri'de yakınında meydana gelen trafik kazasının ardından yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yaralıya ilk müdahale, CHP'li doktor milletvekilinden
CHP Milletvekili Arık, hafta sonu Akkışla ve Sarıoğlan ilçelerinde çeşitli temaslarda bulundu. İl yöneticileri ile birlikte ilçeleri ziyaret eden Arık, vatandaşlarla sohbet ederek, talep ve istekleri dinledi. Arık ve beraberindekiler Felahiye İlçesi’nde de trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Nuri Soysal’ın cenazesine katıldı. Arık, Kayseri’nin tanınmış işadamlarından Hasan Ünlü’nün oğlunun düğün törenine de katılarak, nikah şahitliğini yaptı. Milletvekili Arık, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin ile Türk Haber İş Sendikası’nın 8. Olağan Genel Kurulu’na da katıldı. Arık, 14 yıllık AKP iktidarının muhalefetin tüm uyarılarına rağmen çalışanların aleyhine birçok karar çıkardığını belirterek, CHP’nin tek başına muhalefetinin yetmediğini, emek örgütlerinin de aktif olmaları gerektiğini vurguladı. Arık ve Keskin, daha sonra Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube ve Eğitim-İş Sendikalarını ziyaret ederek, yaklaşan eğitim öğretim yılı öncesinde eğitimcilerle görüş alışverişinde bulundu. Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube'de yapılan toplantıya 15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan öğretmenler de katıldı. Arık, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü girişimin cezalandırılması gerektiğinin altını çizerek, "Suçlular elbette en ağır şekilde cezalarını çekmelidir. Ancak bu yapılırken tek bir masum insan zarar görmemelidir" dedi.
Çetin Arık’ın bir diğer durağı ise geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Cemevi oldu. Cemevi'nde Hacı Bektaşi Veli Derneği yöneticileriyle bir araya gelen Arık, cemevinin hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.
Doktor olan Milletvekili Arık, temasları sırasında, Ambar mevkiinde otomobil ile motosikletin karıştığı kazaya denk geldi. Arık, kazada yaralanan motobiklet sürücüsü Abdulrazzak Ç.'ye ilk yardım yaptı. Arık’ın müdahalesinin ardından olay yerine gelen ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Abdulrazzak Ç.'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
DHA

Kaynak: DHA