Yaratıcı ilanla aracını sattı, efsane oldu

İzmir'de yaşayan galerici Samet Acar, aracını satmak içininternete verdiği ilana aylar boyunca hiç ilgi gösterilmemesi üzerine, duygu dolu bir ilan metni hazırlayarak tekrar internette ilan verdi. Bu kez ilan efsane ilanlar bölümüne girdi ve 18 bin lira istediği aracını 23 bin 500 liraya sattı.

Yaratıcı ilanla aracını sattı, efsane oldu
İzmir’de galericilik yapan Samet Acar, 8 aydır satamadığı otomobilini elden çıkarmak için ilginç bir yöntem denedi. Önce bir internet sitesine ilan veren Acak, aracına 18 bin 500 lira fiyat koydu. İlanı paylaşmasının üzerinden sekiz ay geçmesine rağmen bir sonuç elde edemeyince, kaldırıp yeni bir ilan verdi. Samet Acar yeni ilanında hem otomobilin hikayesini anlattı, hem de sekiz ay boyunca yaşadığı sıkıntıları yazdı. İlanda ifadeler yer aldı:
"Bu araba hakkında söyleyeceğim ilk söz, 'yıkılmadım ayaktayım' olur. Hangimiz yürürken düşmedik. Kalabalığın içinde yalnız kalıp sağa sola çarpmadık. Bu aracın geçmişi, eskiciden elbise alıp önceki sahibinin hayatını düşünmek gibi. Ne anılar saklıyor bir bilseniz. Yağmur, çamur, fırtına, karın soğuğuna, güneşin kavurucu sıcağına direndi. Her günü bir anı aslında. Sen gibi, ben gibi, herkes gibi. Pert kaydı yoktur, ağır hasarlı değildir. Şu anda hiçbir masrafı yoktur. Hepsini paraya kıyıp yaptım. Çok uzun anlatmayacağım satırlarla. Çok merak edersen ama, arabanın yanında anlatırım geçmişinin izlerini sana. Sakın sağda solda bu konuyu paylaşma. Araba darılır sonra sana bana. Direksiyon şimdi yeni. Çünkü benden önceki sahibi bayandı. Kremli ellerle deforme etmiş. Şimdi tertemiz. Bel altını ben boyattım. 10 yaşında araba sonuçta, çizikleri vardı. Bütün kadınlar boyanmıyor mu? Hatta bazı erkekler de. Ayakkabın eskidiğinde boya sürmüyor musun? Değişeni var aracın. Hayvanın biri arkadan çarpmış, bagaj kapağı değişmiş. Sen hiç kimseye arkadan çarpmadın mı aracınla? Ya da bir tanıdığın birine çarpmadı mı arkadan? Ya da hiç mi şahit olmadın yolda? 'Aaa araba kazalı.' Kaza nedir? Yanlışlıkla meydana gelen, olumsuz sonuçlara yol açan olay. Her araba gibi bu da nazlıdır. Sağından solundan ses duyarsan sanayiye götür. Sana söylemeye çekinir belki ama ustaya anlatıverir derdini. Eğer alırsan bu aracı, ona iyi bak. Bakıma alışmış çünkü o."
'ZARARINA BİLE SATMAYA ÇALIŞTIM AMA SATAMADIM'
İlan, sitede paylaşılnca adeta tıklanma rekoru kırdı. Hatta siteden telefonla aranıp ilanın 'Efsane ilanlar' bölümünde yayınlanması teklif edildi. 18 bin 500 liraya satamadığı aracı için 2 gün içinde 23 bin 500 liraya alıcı bulan Acar, arabasını sattığı gibi de ilanı kaldırdı.
Samet Acar otomobilini satma sürecini şöyle anlattı:
"2005 model bir aracım vardı. Aracın değişenleri vardı. Piyasasına göre de uygundu. Sekiz ay boyunca arabayı satmaya çalıştım. Hatta zararına bile satmaya çalıştım ama satamadım. Sonra aklıma ilginç bir ilan vermek geldi aklıma. Arabanın değişenlerini, boyalarını, geçmişini biraz daha komik bir dille anlatmak istedim. İlan esprili bir dille yazılınca çok tıklanma oldu. Arabayı yazdığım fiyatın daha üstüne sattım. Bu ilginç ilan kadar, yüksek fiyata satmam da ilginç oldu. İnsanlar, aracın değişeni olunca cesaret edemiyor. Zaten araba kazalı olmasa 18 bin 500 liraya vermem. Kazalı olmasaydı, arabanın fiyatı 25 bin lira olurdu. Aslında bu durumu da biz galericiler yaptık. 'Değişeni olmasın, boyası olmasın' diye insanları biz korkuttuk."   
DHA

 

Kaynak: DHA