Yardım bekliyorlar

Diyarbakır'da evleri sular altında kalan aile yardım bekliyor

Yardım bekliyorlar

Sağanak yağmurdan sonra, evleri sular altında kalan ve kapıcı dairesinde oturan Adnan Yıldız da yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Yağan yağmurun ardından, evinin içinin, adeta bir gölete dönüştüğünü, yaşadıkları sıkıntıyı defalarca yetkililere ilettiklerini, buna rağmen kalıcı bir çözüm bulunmadığını belirten Yıldız, eşyalarının çoğunun kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

"İKİ DİZİMDEN DE AMELİYATLIYIM"

İki dizinden ameliyatlı olduğunu, 4 kişilik aile olarak da şu an dışarda kaldıklarını ve eşyalarının çoğunu kullanamadıklarını belirten Adnan Yıldız, "5 yıldır Memur-Sen TOKİ'lerinde kapıcılık yapıyorum. İki dizimden de ameliyatlıyım. Yatağa bağlı yaşamak zorundayım ayaklarım iyileşene kadar. Bundan dolayı raporluyum da. Sağanak yağmurdan sonra evimi su bastı. Çok zarar gördüm. Evime su dolmaya başlayınca, kat sakinleri bana yardım ederek eşyalarımı evlerine taşıdırlar." dedi.

"BURADAN BENİ KİM DUYUYORSA VEYA İZLİYORSA MAĞDURİYETİMİ DİLE GETİRİYORUM"

Yetkililere birçok kez sıkıntılarını dile getirdiklerini belirten Yıldız, "Son 15 gündür yağmur bildiğiniz gibi yoğun yağıyor. Daha önce başımıza geldiği için çok fazla yağmur yağınca sitemiz su altında kalıyor. Bu durumu başta muhtara gidip söyledik. Muhtar da gerekli yerlere bu sıkıntımızı iletti. Sağ olun muhtar Belediyeyi ve DİSKİ'den yetkilileri buraya getirdi. Ama doğru düzgün bir çözüm üretemediler." ifadelerini kullandı.

Evinin yağmurdan sonra bir göl haline geldiğini belirten Yıldız, "Evim adeta bir göl haline dönüştü. Şu an çok mağdurum. Buradan beni kim duyuyorsa veya izliyorsa mağduriyetimi dile getiriyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum. Yaşadığım sıkıntıyı gidermelerini istiyorum." şeklinde konuştu.

"KARDEŞİMİN MAĞDURİYETİNİN YETKİLİLERDEN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUM"

Kardeşinin yaşadığı evin, en az 1,5 metre su aldığını belirten Hüseyin Yıldız, "Yoğun yağan yağmurdan sonra kardeşimin evinde 1,5 metreye yakın su doldu. Evindeki bütün eşyaları sular altına kaldı. Şu an çok mağdurdur. Ayrıca kardeşim iki ayağından ameliyat oldu. Bu sıkıntısı da ayrı bir dert bize." ifadelerini kullandı.

Kardeşinin mağduriyetinin giderilmesini isteyen Yıldız, "Bizler kaç kez aradık yetkilileri. Fakat bize somut bir çözüm bulamadılar. Kardeşimin evindeki eşyalardan bazılarını suyun içinden çıkarıp komşularına bıraktık. Bundan dolayı da komşulardan Allah razı olsun. Yetkililerden, kardeşimin mağduriyetinin giderilmesini istiyorum." talebinde bulundu.

"TAŞIDIĞIMIZ EŞYALARIN ÇOĞU KULLANILAMAZ VE PERİŞAN HALDEDİR"

Yağmur suyu birikmeye başlayınca komşularının eşyalarını kurtarmaya çalıştıklarını belirten Mehmet Akif Topuz, "Eşyaları sular altında kalan kapıcımızın komşusuyum. Yağmur yağınca başka bir komşumuz Adnan'ın evini su basabilir diye bana haber verdi. Çünkü bundan 15 gün önce neredeyse aynı şeyle karşı karşıya kalmıştık. Bundan dolayı evinin tamamını su doldurmadan beyaz eşyaları ve diğer büyük eşyalarını kurtarmaya çalıştık. Kurtarabildiğimiz kadar eşyanın bir kısmını ben kendi evime aldım. Diğer bir kısmını başka bir komşumuz evine aldı. Taşıdığımız eşyaların çoğu kullanılamaz ve perişan haldedir. Arkadaşımız, asgari ücretle çalıştığı için yaşadığı bu mağduriyeti karşılayacak bir gücü yok. Bunun için yetkililerin ivedi bir şekilde yardım etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz