Görüş Bildir

Yasaklı ilçe Silvan’da ölenlerin sayısı 4’e yükseldi

Diyarbakır’ın yasaklı ilçesi olarak anılan ve 2 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü ve ölü sayısının 2 olduğu Silvan ilçesinde çatışmaların ortasında kalan 2 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece ilçede salı gününden itibaren süren çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi.

Yasaklı ilçe Silvan’da ölenlerin sayısı 4’e yükseldi

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde geçen Salı günü saat 05.00'den itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde, PKK'lı teröristlerin sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle mahallelere giden polis ekiplerine teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine çatışma çıktı. Diyarbakır Valiliği, çatışmalarda PKK'lı Müslüm Tayyar'ın öldürüldüğünü açıkladı. Tayyar'ın, 'cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından arındığı belirtildi. Silvan'da dünkü çatışmalarda 20 yaşındaki Sertip Polat da öldü. Güvenlik güçleri Polat ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDILAR

Çatışmaların sürdüğü mahallelerde dün akşam yoldan karşıya geçmeye çalışan 3 çocuk babası 24 yaşındaki Engin Gezici, silahla vuruldu. Gezici'nin vurulduğunu gören halası 55 yaşındaki İsmet Gezici de gittiği olay yerinde çatışmanın ortasında kalarak silahla yaralandı. Yaralı Engin Gezici ile halası İsmet Gezici, Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerin ardından Diyarbakır'a sevk edildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Engin Gezici ile İsmet Gezici hayatlarını kaybetti.

2 POLİS YARALANDI

Silvan'ın Azizoğlu Caddesi üzerinde dün çıkan çatışmalar sırasında da 1 komiser yardımcısı ile 1 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler hastanede tedavi altına alındı. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde dün gece de silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışmalar sırasında sokağa çıkma yasağının bulunmadığı Cami Mahallesi Diyarbakır Caddesi'ndeki bir eve dün gece roketatar isabet etti. Apartmanın 3'üncü katındaki dairenin mutfak bölümüne isabet eden roketatar hasara neden olurken, şans eseri yaralanan olmadı. Polis ekipleri roketatarın isabet ettiği evde incelemelerde bulunup, roketatarın parçalarını incelemek üzere aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi