Yelkenler Mustafa Koç anısına açıldı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Türkiye Yelken Federasyonu'nun Mustafa V. Koç anısına düzenlediği Türkiye Yat Şampiyonası'nda tekneler, Sahil Güvenlik Kupası için mücadele etmeye başladı.

Yelkenler Mustafa Koç anısına açıldı
Türkiye Yelken Federasyonu tarafından, Milta Bodrum Marina ve Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü'nün destekleri ile düzenlenen Mustafa V. Koç Türkiye Yat Şampiyonası kapsamında tekneler bugün Sahil Güvenlik Kupası için mücadele etti. Rüzgarın yeterli olmaması nedeniyle yarışlar bir saat gecikmeli olarak Karaada önünden start aldı. IRC1,2,3 ve destek olmak üzere toplam 4 kategoride gerçekleşen yarışlarda 33 teknede 250 yelkenci yarıştı. Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı M. Serhat Belli ve TYF Yönetim Kurulu Üyeleri Milta Bodrum Marina Genel Müdürü ve BAYK Komodoru Ömer Karacalar yarışlara katıldı. Koy içindeki 5 millik sosis şamandıra rotasında gün içinde 2 yarış yapılacak.
Bazı tekneler taktik gereği açtıkları balon yelkenleri kapatırken zor anlar yaşadı. Ekipler, şamandıra dönüşlerinde birbirlerine yaklaşınca zorlandı. Farklı sınıflarda mücadele eden ekiplerden en başarılısı, yarış sonunda trofe kupasının sahibi olup, Avrupa'da seçilen bir yarışta Türkiye'yi temsil etme hakkını kazanacak. Yelkenciler 19 Ağustos'ta şamandıra, 20 Ağustos'ta da offshore rota ile yarışları tamamlayacak.
Yarışmada dereceye girenler 20 Ağustos'ta düzenlenecek törende kupa ve madalyalarını alacak.

Kaynak: DHA