Görüş Bildir

Ak Partili İlhan Yerlikaya yeni RTÜK başkanı seçildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığına, AK Parti kontenjanından seçime katılan İlhan Yerlikaya seçildi. RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Üst Kurul, başkanlık seçimi için üye Arif Fırtına başkanlığında 18'inci toplantısını yaptı.

Ak Partili İlhan Yerlikaya yeni RTÜK başkanı seçildi

Seçimde Yerlikaya, CHP kontenjanından Süleyman Demirkan ve HDP kontenjanından Ersin Öngel yarıştı. AK Parti kontenjanından seçime katılan Yerlikaya, Üst Kurul üyelerinden 5'inin oyunu alarak RTÜK Başkanlığına seçildi.

Açıklamada, Üst Kurul toplantısında RTÜK'ün MHP'li üyesi Esat Çıplak'ın da başkan vekilliğine seçildiği kaydedildi.

RTÜK'ün başkanlık seçimi için yapılan 22 Temmuz'daki ilk toplantısında, adaylar MHP'li Esat Çıplak, Yerlikaya ve Öngel yeterli oyu alamadığı için seçim bir sonraki haftaya ertelenmişti. Üst Kurul'un 29 Temmuz'daki ikinci toplantısında da yeniden aday olan bu isimlere yeterli oy çıkmamıştı.

Üst Kurul'un 5, 12, 19, 26 Ağustos, 2, 9, 17, 30 Eylül, 7, 14, 21, 27 Ekim ile 4, 11 ve 18 Kasım'daki toplantılarında da üç aday yeterli oyu alamamış ve başkan seçilememişti.

YENİ RTÜK BAŞKANI YERLİKAYA’NIN ÖZGEÇMİŞİ

1960'ta Konya'da doğan Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede, doktorasını İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

Adıyaman Besni'de öğretmen, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak görev yaptı. Yardımcı doçent olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliğinin ardından Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı ve İİBF Dekan Yardımcılığı yaptı. İletişim bilimleri genel gazetecilik alanında doçent ve profesör oldu. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesinin Kurucu Dekanı olarak görev yaptı.

2005 yılında RTÜK üyeliğine seçildi. 2009-2011 yılları arasında RTÜK Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Yayınlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunuyor.

İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Yerlikaya, evli ve 5 çocuk babası.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi