Yol-İş Yönetimi güven tazeledi

Yol-İş Sendikası Diyarbakır 1. Nolu Şubesi, kongreye gitti. Yentürk'ün başkanlığındaki yönetim kurulu güven tazeledi.

Yol-İş Yönetimi güven tazeledi

Türkiye Yol İş Sendikası 1 Nolu Şube, 11. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Başkan Bülent Yentürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, güven tazeledi. Kongreye, İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu,

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Diyarbakır Yol-iş Sendikası 1. Nolu Şube Başkanı Bülent Yentürk, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, Türk-İş Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Zülküf Karakoç, Kurum Müdürleri ve Türkiye'nin değişik illerindeki sendika başkanları ile STK temsilcileri katıldı.

YOL İŞ SENDİKASI KONGRESİ

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen Yol İş Sendikası Diyarbakır 1. Nolu Şube Başkanlığı'nın 11. Oloğan Genel Kurulu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Toplantının açış konuşmasını 1. Nolu Şube Başkanı Bülent Yentürk yaptı. Yentürk, sendikanın faaliyetleri ve yürüttükleri hizmetleri aktarırken, ekonomik sıkıntılara da değindi. İşçi haklarına da dikkati çeken Yentürk şöyle dedi.

İşçilerin haklarını iş mahkemelerinde aramalarının önüne engel olmak için getirilen zorunlu arabuluculuk sisteminin işçi lehine hiçbir olumlu yanı olmaması nedeniyle yeniden gözden geçirilmesi veya kaldırılması gerekir. Ülkemizde en fazla vergi veren çalışanların üzerindeki bu yük azatılmalı, vergilendirme politikasında adalet sağlanmalıdır. Açıkca anlaşılır bir şekilde söylemek gerekirse Ocak ayında aldığımız maaşı Aralık ayında da almak için vergi oranının sabitlenmesini yanı tüm yıl boyunca yüzde 15 olarak düzenlemesini talep etmekteyiz."

İş kazalarıyla ilgili çarpıcı iddialarlarda bulunan Yentürk, "Ülkemizde hergün ortalama 5 işçinin iş cinayetlerine kurban edildiği iş kazalarıyla ilgili yasal önlemlerin geliştirilmesi için işveren ve devletin sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum. İş kazalarının yüzde 99'ü önlenebilir kazalardır." diye konuştu. Sosyal devlet olgusuna da değinen Yentürk, "KİT'lerde Karayollarında kadroya alınmayan taşeron işçilerinin sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekiyor. Şuan TÜİK verilerine göre ülkedeki işsizlik oranı yüzde 10.8 oranında. Genç işsiz sayısı yüzde 20. Her beş gençten biri işsiz. Kayıt dışı çalışmaların önüne geçilmesi gerekiyor. Sosyal Güvenlik kurumlarına bağlı olmadan çalışanların oranı yüzde 32.5'lerdedir. Mevsimlik Tarım işçilerinin sorunları aciliyetle çözülmesi gerekiyor. Özellikle Suriye'den gelen göçmenlerle bu sorun içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir" diye konuştu.

İşçilerin emeklilik koşullarının yeniden düzenlenmesini isteyen Yol İş 1. nolu Şube Başkanı Bülent Yentürk, "Emekliliği hakeden çalışanların durumu acilen yeniden düzenlenmesi lazım. Emeklilik aylıklarının güncellenmesinde milli gelirin yüzde 30'ü değil, tamanın hesaba katılması gerekmektedir. Emeklilik maaşları asgari ücretin altında olmamalıdır." dedi.

Yentürk sendikal faaliyetlerinde her geçen gün önemli aşamalar kaydettiklerini ve üye sayılarının da hızla arttığını söyledi.

İŞÇİNİN ALIN TERİ ÖNEMLİDİR

Yentürk'un geniş konuşmasından sonra Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar'da konuştu. İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun kongreye katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın ve ülkenin kalkınmasında, işçilerin döktükleri alın terinin, kutsal olduğunu belirterek, teşekkür etti.

BİR KEZ DAHA GÜVEN TAZELEDİ

Katılımın yüksek olduğu dikkat çeken kongre, yapılan konuşmaların ardından, seçime gidildi. Tek liste halinde gidilen seçimde, Şube Başkanı Bülent Yentürk'ün başkanlığındaki yönetim kurulu, oyların tümünü alarak, güven tazeledi. Yentürk, kongre sonunda, kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz