Görüş Bildir

Yolda Can Pazarı

Diyarbakır, Mardin ve Siverek üçgeninde meydana gelen trafik kazalarında 4 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı.

Yolda Can Pazarı

Haftanın ilk gününde, karayolları can pazarına döndü. Ülke genelinde bayram süresi içerisinde 61 kişi yaşamını yitirirken, dün Diyarbakır, Mardin ve Siverek üçgenindeki kazalarda 4 kişi öldü.

SÜRÜYE OTOMOBİL ÇARPTI

Bismil-Diyarbakır Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralanırken 4 büyük baş hayvan da telef oldu.

Kaza, sabahın erken saatlerinde Bismil-Diyarbakır yolu Şükürle köyü mevkiinde meydana geldi. Diyarbakır’dan Bismil’e doğru hareket eden bir otomobil Şükürle köyü mevkiinde direksiyon hâkimiyetini kaybederek karşıya geçen büyükbaş hayvan sürüsüne daldı.

İddialara göre, sürüyü otlatan çoban kız kaza yerinde hayatını kaybederken otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı ve 4 büyükbaş hayvan telef oldu. Haber verilmesi üzerine kaza yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybeden kız Diyarbakır'daki bir hastanenin morguna kaldırılırken yaralılar da tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldü.

İKİ KAZA ÜÇ KİŞİ ÖLDÜ

Dargeçit ilçesi Bostanlı Mahallesi’nde 27 FE 590 plakalı araç, sürücüsünün toprak yolda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu uçurumdan kayalıklara yuvarlandı. Kazada, araçta bulunan kardeşlerden İsmail Ertan (23) ve Beşir Ertan (25) hayatını kaybetti. Şükrü Özdemir (28) ise yaralandı. Yaralı Özdemir, Dargeçit Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

İkinci kazada Savur’a bağlı Çınarönü Mahallesi’nde seyir halindeki 47 NC 416 plakalı buğday yüklü traktör devrildi. Kazada, 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de ağır yaralandı. Yaralılar Savur Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Kazalarla ilgili inceleme başlatıldı.

YOLCU MİNİBÜSÜ ÇARPTI

Kaza Şirinkuyu üstgeçit mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Diyarbakır istikametinden Şanlıurfa istikametine doğru ilerleyen yolcu otobüsü, İstanbul’dan Siverek’e yolcu taşıyan özel bir turizm minibüsüne üstgeçit dönemecinde yandan çarptı. Çarpmanın etkisiyle her iki araçta büyük hasar medya gelirken, minibüs yolcularından 3 kişi hafif sıyrıklarla kazayı atlattı. Kaza sonrası otobüs şoförüne tepki gösteren minibüs yolcuları ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis olay yerinden minibüs yolcu ve akrabalarını uzaklaştırarak, olay yerinde kontrolü sağladı.

Kısa süre trafiğe kapatılan yol, kazaya karışan araçların kaldırılması ve temizlik çalışmasının ardından tekrar ulaşıma açıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi