Görüş Bildir

Zaman Gazetesi sahibi Alaeddin Kaya tutuklandı

Eski Zaman Gazetesinin imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya tutuklandı.

Zaman Gazetesi sahibi Alaeddin Kaya tutuklandı

Eski Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alaeddin Kaya, tutuklandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında deameden soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve hakkında soruşturma başlatılan Alaeddin Kaya, FETO yandaş ve yataklığı suçundan tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sonrasında tutuklanan Kaya ile birlikte, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli 24 kişi mahkemeye sevk edildi. FETO’nun matbaa ayağı olarak bilinen Kaya, bilindiği üzere Cem Uzan’ın sahibi olduğu Star Gazetesi’ni de satın almış isimdir.

ALAEDDİN KAYA TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kaya ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli 24 kişi, emniyetteki işlemleri sonrasında Ankara Adliyesine getirildi.  Şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza Hakimliklerine sevk edildi. Hakimlik sorgularının ardından Kaya ile 24 zanlıdan 19'u tutuklanırken 5'İ adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı olan Kaya, 20 Ağustos'ta Balıkesir'in Edremit ilçesinde gözaltına alınmıştı.

ALAEDDİN KAYA KİMDİR?

Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 20 Ağustos’ta hakkında yakalama kararı çıkartılan Alaaddin Kaya, Zaman gazetesinin sahibi olarak bilinir. Ayrıca Cem Uzan’ın olan Star Gazetesine el konulmasından sonra satın alan kişi olarak bilinirken, FETO’nun da sağ kolu olarak matbaa kolu olarak iddia edilmektedir. Öte yandan elebaşı Fethullah Gülen’in Papa’ya ziyareti sırasında da Alaeddin Kaya’nın Papa’nın elni öptüğü an deşifre olmuştur. Öte yandan Zaman Gazetesi’nin Gülen cemaatine satışında en büyük rolü Alaattin Kaya oynamıştır. Satışın gerçekleşmesinin ardından Kaya, uzun süre Zaman’ın imtiyaz sahibi olarak gösterilmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir