Görüş Bildir

Zap Suyu'nda rafting heyecanı

Hakkari'de, Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğütarafından 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, 14 kişilik rafting ekibi, Zap Suyu'nda rafting, Zap Vadisi'nde ise başka birekip bisiklet gösterisi yaptı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal,herkesi Hakkari'ye rafting yapmaya davet ettiklerini söyledi.

Zap Suyu'nda rafting heyecanı

Hakkari-Van karayolunun 30'uncu kilometresindeki Erziki bölgesi, çözüm süreci ile birlikte sportif aktivitelerle ön plana çıkıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Zap Vadisi'ndeki Erziki bölgesinde, krosve bisiklet yarışması düzenlendi. Kent merkezindeki değişik okullarda 46 kız ve erkek sporcunun katıldığı1500-2000 metre arasında yapılan kros yarışmasına katılan sporcular, birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Yarışma sonunda dereceye giren sporcuların ödüllerinin 19 Mayıs bayramında verileceği belirtildi.
Kros yarışmasının ardından değişik kurumlarda çalışan 28 kişi , Zap vadisindeki 2 kilometrelik alanda bisiklet sürüşüyaptı. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal'ın da aralarında bulunduğu 14 kişilik rafting ekibi isehazırlanan 2 botla Hakkari-Van karayolundaki 12 kilometrelik Zap suyunda raftingyaptı. Zap suyundaki gösteri, yol güzergahındaki köylüler tarafından da ilgiyle izlendi. Zap'ta ilk defa rafting heyecanı yaşandığını belirtenGençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal, Hakkari'nin doğası ve güzelliklerinin şu ana kadar yeterince duyurulmadığını belirterek şöyle konuştu:
"Dağlarıyla ve sularıyla meşhur olan Hakkarimizde meşhur Zap Suyu var. Zap Suyu'nun debisi çok yüksek. Bizim buradaki amacımız Zap Suyu'nu bütün Türkiye'ye tanıtmak. Buraya bütün sporcuları özellikle de raftingçileri bekliyoruz. Gençlik Hizmetleri il Müdürlüğü olarak bu faaliyetimizi 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenliyoruz. Çok güzel geçti. Herkesi buraya rafting yapmaya bekliyoruz."
Raftinf yapan Murat ve kız kardeşi Nurcan Adıyaman ise, Zap suyunda rafting yapmanın çok zevkli ve heyacanlı olduğunu belirterek, eğlenmek isteyen herkesi Hakkari'ye beklediklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi