Zehir tacirleri çökertildi!

Bitlis, Adana, Van, Elazığ, İstanbul'da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 48 kişi gözaltına alındı

Zehir tacirleri çökertildi!

Bitlis, Adana, Van, Elazığ, İstanbul illerinde, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 48 kişi gözaltına alındı.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Bitlis merkez ve Tatvan'da ikamet eden bazı şahısların, uyuşturucu eroin maddesi ticareti yaptıkları ve uyuşturucu maddeleri özellikle gençlere sattıkları yönünde bilgiye ulaştı.

UYUŞTURUCU TACİRLERİ

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, KOM ekipleri, sokak satıcılarına yönelik yaptığı çalışma kapsamında, 32'si uyuşturucu eroin maddesi satıcısı, 60'ı eroin kullanıcısı olduğu değerlendirilen toplam 92 şüphelinin yakalanması için, Bitlis merkez ve ilçeleriyle, Adana, Van, Elazığ ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon başlattı.

37 adreste yapılan aramada, uyuşturucu eroin maddesi ticareti yaptığı değerlendirilen 1'i suça sürüklenen çocuk olmak üzere, 48 zanlı gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLAR

Gözaltına alınan şahıslardan 22'sinin emniyetteki ifadelerinin ardından salıverildiği, diğer 26 şahsınsa ''Uyuşturucu eroin maddesi ticareti yapmak ve piyasaya sürmek'' suçlarından adliyeye sevk edildiği bildirildi.

Operasyon aşamasında, şüphelilerin ev, iş yeri, araç ve üzerlerinde yapılan aramalarda, kullanıma ve satışa hazır hale getirilmiş her biri 0,10 ile 0,15 gram gelen 100 parça uyuşturucu eroin, ayrıca 2 bin ile 2 bin 500 parça kullanıma ve satışa hazır hale getirilebilecek yaklaşık 300 gram eroin, 15 gram esrar ve 11 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz