Görüş Bildir

Zehir tacirleri kıskıvrak yakalandı

Zehir tacirleri kıskıvrak yakalandı

Zehir tacirleri kıskıvrak yakalandı

Van'daki bir kişiden aldıkları 14 kilo uyuşturucuyu sırt çantalarıyla İstanbul'a getiren 2 kişi, Harem otogarında polisin dikkati sayesinde yakalandı. Gözaltına alınan zehir tacirlerinin uyuşturucuyu Esenler'de bekleyen bir kişiye teslim etmek için getirdiği, yanlış otogarda indiği öğrenildi.

Harem otogarında asayiş uygulaması yapan Üsküdar Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri, Van'dan gelen bir otobüsten inen çantalı 2 kişiyi takibe aldı. Şüpheli davranışlar gösteren şahısları bir süre sonra durduran polis, kimlik kontrolü yaptı. Bu sırada paniğe kapılan ve titremeye başlayan 2 zanlının, "Ağabey bizi acil Esenler'e gönderebilir misiniz?" demeleri polisin dikkatini çekti. Polislerin, "Esenler'e niçin acil gitmek istiyorsunuz? Kiminle görüşeceksiniz?" sorularına cevap veremeyen zanlıların ağlamaya başlaması üzerine polis çantaları aradı. Aramada, 'kubar' tabir edilen her biri 1 kilogram ağırlığında 14 paket toz esrar ele geçirildi.

6 BİN LİRA ALACAKLARDI

Piyasa değeri yaklaşık 225 bin lira olan uyuşturucuyu Van'dan getiren Velat M. (16) ve Zahir A. (19) gözaltına alındı. Olay yerinde üst aramaları da yapılan uyuşturucu kuryeleri, kelepçelenerek Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyette ifadeleri alınan zanlıların uyuşturucuyu Van'daki bir kişiden alarak Esenler'e götürmek istediği, ancak İstanbul'u bilmedikleri için yanlışlıkla Harem otogarında indiği öğrenildi. Bu iş için kişi başına 3 bin lira vaat edilen kuryelerden Zahir A.'nın uyuşturucu satmaktan sabıkalı olduğu öğrenildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan Velat M. ve Zahir Aker Üsküdar Adliyesi'ne çıkartıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi