Görüş Bildir

Zuhal Topal'la izdivaç ne zaman bitecek! İşte Topal'ın açıklaması

Evlilik programları kalkacak mı sorusu hakkında detaylar merakla beklenirken, Zuhal Topal'la dan kafalarda soru işareti beklenen açıklama yapıldı. Zuhal Topal'ın programı hakkında flaş karar verildi.

Zuhal Topal'la izdivaç ne zaman bitecek! İşte Topal'ın açıklaması

Evlilik programları kalkacak mı sorusu hakkında detaylar merakla beklenirken, Zuhal Topal'la dan kafalarda soru işareti beklenen açıklama yapıldı. Zuhal Topal'ın programı hakkında flaş karar verildi. OHAL kapsamında Zuhal Topal, Esra Erol ve Seda Sayan'ın izdivaç programlarının sonlandırılacağı konusu da netlik kazandı. Zuhal Topal'la'nın biteceği iddiaları kesinleşti. Evlilik programlarının bitmesi ile alakalı Zuhal Topal "Önümüzdeki projeleri değerlendireceğiz." dedi.

"PROGRAM BİTİNCE YAPACAĞIM İLK ŞEY TATİLE ÇIKMAK"

Evlendirme programıyla ekranlara gelen Zuhal Topal dün akşam Arnavutköy'de bir mekandan çıkarken görüntülendi. Program kaldırılacak mı sorularına Topal "Program yakında bitiyor, çok üzgün de değilim önümüzdeki projeleri değerlendireceğiz ama ilk yapacağım şey tatile çıkmak." dedi.

EVLİLİK PROGRAMLARI KALDIRILIYOR

Son yayınlanan 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname metninde geçen bir ifade, en az kamudan ihraç edilen personeller kadar gündeme damga vurdu. Buna göre televizyonlarda yayınlanan bazı "arkadaşlık" programlarının kaldırılmasına karar verildi. Metindeki bu bölüm, evlilik programlarının kaldırıldığı yönünde yorumlara neden oldu. Özellikle metinde geçen, "Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlar" ifadesi kafaları karıştırdı.

Evlilik programları hali hazırda evlenme niyetindeki gelin veya damat adaylarını buluşturmak için yayınlanıyor. KHK'da yer alan arkadaş bulma ifadesinin evlilik programlarını kapsayıp kapsamayacağı sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Zira aynı metinde "arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlar" ile "sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer veren programlar" kaldırılıyor.

Yani ifadelerde "eş bulma programı" ifadesi yer almıyor.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, ‘’Radya ve Televizyon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’nda düzenleme yapılmıştır. Uydu kanallarında yayınlanan 0800 hatlı ‘’arkadaş bulma’’ programlarına yayın yasağı getirilmiştir. Bu kapsamda yer almayan ‘’evlilik programları’’ hakkında herhangi bir yasaklama veya düzenleme yapılmamıştır’’ denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir