90 yaşındaki Aladdin Yavaşca sahnede

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'adına' düzenlediği konserde sahneye çıkan 90 yaşındaki Alaeddin Yavaşca izleyenleri büyüledi. Ustaların ustası, kendine ait eserleri seslendirirken, davetlilerden büyük alkış aldı.

90 yaşındaki Aladdin Yavaşca sahnede
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türk Sanat Müziği'ne 633 eser kazandıran, bestekar ve sanatçı Alaeddin Yavaşca adına anma konseri düzenledi. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Sanat Müziği (TSM) İcra Heyeti'nin AKM Aspendos Salonu'nda gerçekleştirdiği konserde Devlet Sanatçısı Alaeddin Yavaşca'nın eserleri seslendirildi. Şef Aydemir Tuncer'in yönettiği konsere Antalyalıların ilgisi yoğun oldu. Konseri Alaeddin Yavaşca, eşi Ayten Yavaşca ile birlikte izledi.
DEV ÇINAR BÜYÜLEDİ
Sahneye davet edilen ustaların ustası sanatçı Alaeddin Yavaşca, sesi ve icrasıyla davetlileri büyüledi. 'Gönül Aşkınla Oldu Pare Pare', 'Çıkar Yücelerden Haber Sorarım' adlı eserleri seslendiren Alaeddin Yavaşca'nın 90 yaşında sahneye çıkarak sevenlerine konser vermesi davetlilerin unutulmaz bir gece yaşamasına neden oldu. Dev çınar, performansı ile alkış yağmuruna tutuldu. Tıp doktorluğunun yanı sıra, bestekar ve sanatçı kimliği ile yurt içi ve yurt dışında konserler veren Alaeddin Yavaşca'ya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.
EŞİ YALNIZ BIRAKMADI
Konserde, Türk Sanat Müziği ile 8 yaşında tanışan, meşk sisteminin son temsilcisi olan Yavaşca'nın öğrencisi olan TRT Sanatçısı Özgen Gürbüz, sanatçının sanat hayatı ve sesinin incelikleriyle ilgili izleyicilere bir sunum yaptı. Koro ve solo şarkıların seslendirildiği özel konserde her eserin seslendirilmesinden önce hikayesini anlatan Alaeddin Yavaşca'nın eşi Ayten Yavaşca, sempatik tavırlarıyla izleyenleri kendine hayran bıraktı.



Kaynak: DHA