Görüş Bildir

10 bin özel harekatcı!

Polis Akademisi'ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nde özel harekat polisi olmak isteyen adayların başvuruları 2 Kasım'dan itibaren alınacak.

10 bin özel harekatcı!

Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nde özel harekat polisi olarak yetiştirilecek 10 bin aday için başvuru tarihi 2 Kasım olarak açıklandı.

10 BİN ÖZEL HAREKATCI

Polis Akademisi'nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Polis Akademisi'ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nde özel harekat polisi yetiştirmek üzere 28 yaşından gün almamış ve en az lise veya dengi okul mezunlarından 10 bin erkek öğrenci adayı alınacak.

FİZİKİ YETERLİLİK ÖNEMLİ

Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacağı belirtilen duyuruda, on-line müracatların 2 Kasım'da başlayacağı, adaylardan istenecek belgeler ile aranan şartların başvuru tarihinden önce aynı siteden açıklanacağı bildirildi.

ASTSUBAYLARA İYİ HABER

KHK’larla hizmette 7 ile 10 yıl arasında bulunan astsubaylar için bir defaya mahsus subaylığa geçiş sınavına başvuru hakkı verildi. Milli Savunma Bakanlığı Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Savunma Bakanlığı’nda yapılan düzenlemeleri duyurdu.

BİR DEFAYA MAHSUS

Yapılan yeni düzenlemelere göre, “7. hizmet yılını tamamlamış ve 10. yılını bitirmemiş Astsubaylarımıza bir defaya mahsus, subaylığa geçiş sınavına müracaat hakkı verildi” denildi.

MÜHENDİSLERE PİLOTLUK İMKANI

Milli Savunma Bakanlığı ayrıca, iç güvenlik harekatında olduğu gibi, sınır ötesi operasyonlarda görev alan TSK personeline de ilave tazminat ödemesi yapacağını duyurdu. Bakanlık ayrıca Tüm mühendislik fakültesi mezunu gençlerin Türk Hava Kuvvetlerinde dış kaynaktan pilot olabileceğini açıkladı.

Açıklamadaki diğer düzenlemeler şöyle:

- Uzman erbaşların TSK’da görev yapabilecekleri yaş haddi 45’ten 52’ye yükseltildi.

-Hava Harp Okulu’nda olduğu gibi Kara ve Deniz Harp Okulları ile Astsubay MYO’larına da ara sınıftan öğrenci alım imkânı getirildi.

- TSK’da en az 2 yıl uzman erbaş olarak görev yapan ve kendi isteğiyle ayrılmış olanlara, infaz koruma memuru olabilme hakkı getirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi