Görüş Bildir

15 bin öğretmen ataması için start verildi

MEB, öğretmen atamaları 2016 konusunda startını verdi. Peki 15 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? detaylar haberimizde

15 bin öğretmen ataması için start verildi

Geçtiğimiz Şubat ayında yapılan 30 bin öğretmen atamasına ek atamaların 2016-2017 yılına eş zaman yetiştirileceği açıklandı. 15 Temmuz kalkışması sonrasında süregelen operayonlar kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dahili personel ve öğretmenlerini içeren 40 bine yakın kişi hakkında başlatılan soruşturma sonrasında 28 bine yakın ihraç edilmenin yaşandığı açıklandı. Bu kapsamda yeni öğretim yılında ortaya çıkabilecek olan öğretmen ve personel açığının giderilmesine ek olarak 15 bin atamanın Eylül ayında yapılacağına ilişkin açıklamaya ek olarak ihtiyaç kapsamında yıl sonuna kadar 15 bin atama dah yapılacağı belirtildi. Böylelikle yani öğretim yılında 45 bin atama tamamlanacak ve yıl sonuna kadar da ilaveten 15 bin atama daha yapılacak. MEB’in bu açıklamasından sonra herkes 15 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak ve 15 bin öğretmen ataması branş dağılımı nasıl olacak gibi soruları sormaya başladı. Diyarbakırsoz olarak 2016 öğretmen ataması detaylarını araştırdık.

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI 2016

Geçtiğimiz Şubat ayında yapılan 30 bin öğretmen atamasına ilaveten yeni öğretim yılına 15 bin öğretmen ataması ile 45 bin yeni öğretmenin göreve başlayacağı açıklandı. 30 bin öğretmenin 6 aylık ders süreçleri, mülakatları son bulmuş olup, 2016-2017 öğretim yılına hazır oldukları ve tek başlarına artık derslere girebilecekleri belirtilmişti. Bu kişiler haricinde 15 bin öğretmen ataması ve sonrasında da bir o kadar daha mükerrer olacağı açıklanırken, sözleşmeli öğretmen uygulaması yine kapsama girdi.

YENİ ÖĞRETİM YILINA HAZIR OLACAK

MEB, sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanları, talepleri halinde görev yaptıkları eğitim kurumunda öğretmen kadrolarına atayacak. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak. Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşme süreleri 1 yıllık yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir