17 Âlim İcazetlerini Aldı…

Diyarbakır'da Şeyh Said El Cezeri Medresesinde İslami eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 17 talebe, düzenlenen törenle "icazetlerini" alarak âlimler kervanına katıldı.

17 Âlim İcazetlerini Aldı…

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Cebeli Nur Caminde dün icazet coşkusu vardı. Şeyh Said El Cezeri Medresesinde İslami eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 17 talebe, düzenlenen törenle "icazetlerini" alarak âlim oldular.

İCAZET TÖRENİ

Kur'an’ı Kerim tilavetinin okunması ve icazet duasının yapılmasıyla başlayan programda, bölgenin tanınmış âlimleri günün önemine binaen kısa konuşmalar yaptı. Özellikle, İlim, Medrese geleneği, medreselerin yaşatılıp destek verilmesi, İslami eğitime toplumun tüm katmanlarından hassasiyet gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken âlimleri, daha sonra törenle İslami eğitimlerini tamamlayan, 17 öğrenciye icazet belgeleri verildi.

MANEVİ KALKINMA

İcazet töreniyle ilgili açıklama yapan Kayapınar İlçe Müftüsü Sırrı Işık şöyle dedi; “Bu bölgede dişi ile tırnağı ile ilim tahsil eden kimleridir diye bir soru sorulacak olursa şüphesiz buna verilecek en güzel cevap medreselerdir. Çünkü medreselerimiz hiçbir sıkıntı dönemi ihmal etmeden gerekirse mağaralarda gerekirse ahırlarda samanlıklarda canları pahasına olsa dahi bu ilmi tedrisatı ve bu geleneği devam ettirmişlerdir. Dolayısıyla bölgemizin manevi kalkınmasının temel unsurlarından bir tanesi de medreselerdir. Belki sıkıntıları yaşamış olabilirler, belki zaman zaman bir takım ihmalkârlıklarla tehdit edilmiştirler ama her halükarda bu milletin manevi kalkınmasının unsurlarından bir tanesidir. Dolayısıyla günümüzde bunların yaygınlaşıyor olması, daha da geniş kitlelere hitap ediyor olması, buna benzer birlikteliklerin oluşmasına vesile olmaları doğrusu bizi sevindirmektedir. Allah’u Teâlâ Emeği geçen bütün Seydalarımızdan razı olsun."

YEMEK VE KATILIM

Duygu selinin oluştuğu ve manevi duyguların en üst seviyeye çıktığı icazet töreni, kılınan öğle namazının ardından sona erdi. Törenden sonra davetlilere yemek ikram edildi. İcazet törenine vatandaşlardan da yoğun ilgi gösterilmesi dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz