Görüş Bildir

2016 arefe günü ne zaman? - PTT açık mı?

2016 Kurban Bayramı Arefesi hangi gün? Arefe hangi gün, Arefe günü resmi kurumlar tatil mi?

2016 arefe günü ne zaman? - PTT açık mı?

Kurban Bayramının gelmesine 3 gün gibi bir vakit kaldı. Herkes Arefe günü hangi gün diye merak ederken, öte yandan da arefe günü bankalar, PTT, verg, dairesi açık mı gibi sorularında cevaplarını merak ediyor. 11 Eylül gecesi übarek Kurban BAyramı'nın arefesi olacak. Arefe günü ne zaman sorusunun cevabına aulaşan vatandaşa özel hazırladığımız arefe günü kamu kuruluşları açık mı sorusunun cevabı da haberimizde yer alacak.

AREFE HANGİ GÜN?

12 Eylül'de başlayacak olan Kurban BAyramı'nın arefesi 11 Eylül olacak. Bakanlıkça onaylanan tatilin 9 güne çıkması sonrasında bayram hangi sorusu da açıklandı. Bayramın birinci günü 12 Eylül, 2. günü 13 eylül, 3. günü 14 eylül ve 4i günü de 15 eylül olarak açıklandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında Bayram Tatili 9 güne uzatılmışken, 16 Eylül Cuma gününün de tatil oalcağı biliniyor.

9 EYLÜL CUMA GÜNÜ TÜM RESMİ KURUMLAR AÇIK MI?

2016 Kurban bayramının 9 günlük tatil ilan edilmesinin arından 9 Eylül cuma gününün yarım gün olacağı iddia edilmiştir. Bu iddialar asılsız çıktı. 9 Eylül cuma günü tüm bankalar, PTT, vergi daireleri, noter açık olacak ve vatandaşlar bayram öncesi tüm işlemlerini kolaylıkla halledebilecekler. Arefe gününün Pazar gününe tekabül etmesi sebebiyle resmi tatil olup, kapalı olacak.

ÖZEL SEKTÖRDE TATİL DURUMU

Özel sektör çalışanları bayramında 4 gün tatil yapacak. 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 15 Eylül Perşembe günü tatil olacak. Bazı kurumsal firmaların ise arefe günü tatil kararı vermesi bekleniyor. 2016 yılında özel sektör çalışanlar 9 günlük Kurban bayramı tatilinden yararlanamayacak

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir