2017 Sağlık Bakanlığı 12500 sözleşmeli personel alım ilanı tarih ve koşulları

Sağlık Bakanlığı 12500 sağlık personeli alımı için gerekli koşullar açıklanmışken, alım tarihleri ile de alakalı açıklama yapıldı. Sağlık Bakanlığı, 12500 sağlık personeli alımı için tarih aralığı 7 - 13 Haziran olarak açıklandı

2017 Sağlık Bakanlığı 12500 sözleşmeli personel alım ilanı tarih ve koşulları

Sağlık Bakanlığı 12500 sağlık personeli alımı için gerekli koşullar açıklanmışken, alım tarihleri ile de alakalı açıklama yapıldı. Sağlık Bakanlığı, 12500 sağlık personeli alımı için tarih aralığı 7 - 13 Haziran olarak açıklandı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak herkesin ulaşmak istediği bir kariyerdir. Senelerce bekleyen personel Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak çalışmak adına uzunca bir süredir de alım tarihlerini araştırmakta. İşte Sağlık bakanlığı'nın so dakika olarak açıkladığı tarihin yanısıra alım koşulları da belirendi.

RECEP AKDAĞ AÇIKLAMIŞTI

12 bin 500 personel alım son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 12.500 sağlık personeli ataması için Maliye Bakanlığından onay beklendiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Twitter hesabından 12.500 sağlık personeli atamasına ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Akdağ'ın 12.500 sağlık personeli atamasına ilişkin açıklaması şöyle: Bakanlığımıza 12.500 sağlık personeli alımı konusundaproblem olmaksızın gerekli aşamalar tüm hızıyla devam ediyor. Maliye Bakanlığı vize sürecini tamamlayıp onay verecek, sonra ÖSYM müracaat ve yerleştirme işlemlerini yürütecek ve atamalar yapılacak."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçtiğimiz ay, 2017 yılı için 16 bin 500 sağlık personeli atanacağını, bunun 3 bin 900’ünü atadıklarını, geri kalan 12 bin 500 kişiyi de iki ay içerisinde atayacaklarını söyledi. Bakan Akdağ, Ceyhan Kültür Merkezi’nde ‘Gençlik Kürsüsü’ programı kapsamında gençlerle bir araya geldi. Bazı sağlık meslek lisesinde okuyan öğrencilerin atama istemesi üzerine Bakan Akdağ, şunları söyledi:

“Bu sene Maliye Bakanlığı’nda 16 bin 500 atama limiti alabildik. Bunun 3 bin 900’ünü atadık. Geri kalanını da atayacağız. Kalan 12 bin 500 kişiyi önümüzdeki iki ay içerisinde atayacağız. Ortaöğretim mezunları da atayacağız ama sayı az. Neden az, çünkü üniversite mezunlarının da sayıları arttı. Bunları atadıktan sonra da Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan ben başka kadrolar alacağım inşallah.” Daha sonra Bakan Akdağ’a bir öğrenci Türk Bayrağı hediye etti.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık ve bağlı kuruluşlarının taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre 12 bin 500 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak.

Sözleşmeli pozisyona yerleştirme işlemleri, adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanları ve tercihleri doğrultusunda ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek.

Adaylar, tercihlerini 7-13 Haziran tarihlerinde, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden ve ÖSYM tarafından ilan edilecek kılavuzda yer alan kurallara göre yapacak.

Yerleştirme takvimi ve sözleşmeli pozisyonlara ilişkin detaylı bilgilere "www.osym.gov.tr web" adresinden erişilebilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz