Görüş Bildir

23 Nisan coşkusu

23 Nisan Diyarbakır'da büyük bir çoşkuyla kutlandı. Taşçıer, bu günün, yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek ve yürek haline geldiği bir gün olduğunu söyledi.

23 Nisan coşkusu

Diyarbakır ve ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

ANIT PARK'A ÇELENK SUNUMU

Merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.  Seyrantepe Sentetik Çim Saha'da devam eden programda, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un mesajı okundu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TAŞÇIER

İl Milli Eğitim Müdürü Taşçıer, yaptığı konuşmada, bu günün, yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek ve yürek haline geldiği bir gün olduğunu söyledi. 23 Nisan'ın çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıdığına işaret eden Taşçıer, şunları kaydetti:

YARINLARIMIZIN TEMSİLCİLERİ

"İnanıyorum ki yarınlarımızı temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle geleceği şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye'nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklar, bugünümüzün küçükleri, yarınlarımızın büyüklerisiniz. Geleceğimiz sizlere emanet. Bugün bizlerin bulunduğu bu görevlerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden, araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler."

Taşçıer, tüm dünya milletlerinin ve çocukların hiçbir zaman savaş, kan ve acı görmemesini diledi. Konuşmaların ardından öğrenciler şarkı söyledi, halk oyunları ve dans gösterileri sundu, şiir okudu.

 TÖRENE KATILAN PROTOKOL

Kutlamaya, Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İzzettin Özkorkmaz, Jandarman Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8'inci Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Ersin Eser, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan,Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,  İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi