27 öğrenci lahmacundan zehirlendi

Adana’nın Kozan ilçesinde 27 öğrenci, dün öğlen saatlerinde yurtta yedikleri lahmacundan zehirlendi.

27 öğrenci lahmacundan zehirlendi

Adana’nın Kozan ilçesinde 27 öğrenci, dün öğlen saatlerinde yurtta yedikleri lahmacundan zehirlendi.

İddiaya göre; bir hayırsever tarafından öğrencilerin kaldığı yurda lahmacun gönderildi. Öğleyin lahmacunu yiyen ve ayran içen öğrencilerin büyük bölümü akşam saatlerinde baş ağrısı, kusma ve bulantı belirtileri gösterince Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye getirilen 27 öğrencide gıda zehirlenmesine rastlandı. Müşahede altına alınan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Öğrenciler, daha sonra polis tarafından ifadelerine başvurulmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Öğrenciler, öğle yemeğinde bir lokantadan gönderilen lahmacundan yediklerini söyledi.

Lahmacundan zehirlenen öğrencilerin isimleri şöyle; Cevdet Aşan (13), Gökhan Kalbar (14), Mehmet Kaya (22), Ali Esentürk (23), Ali Demirci (14), Ali Birge (14), Mustafa Akbulut (15), Halit Akdağ (18), Muhammet Topçu (18), Cuma Güvenç (15), Hüseyin Akar (15), İhsan İnceler (16), Erkan İlbaş (15), Abdullah Dinler (14), Mahmut Volvar (16), Emrah Umut (16), Bekir Akıllı (16), Harun Güneş (15), Ertuğrul Toprak (16), Muhammet Özkara (14), Cengiz Karaduman (19), Muharrem Akar (17), Hamide Abudan (15), Semra Yaşar (25), Hatice Ceylan Beştepe (15), Nurgül Demir(19) ve Sümeyra Okur (19).

Polis ekipleri ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necati Doğanay, Şevkiye Mahallesi Adana Caddesi'ndeki lokantadan gıda numunesi aldı. Lokanta sahibi Mehmet Y., adak için kestirdiği küçükbaş hayvanın etinden hazırlattığı lahmacunu öğrencilerin eğitimlerine katkı amacıyla ikram ettiğini, sorunun kendilerinden kaynaklanmış olabileceğini düşünmediğini söyledi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz