3. Köprü geçiş ücretleri açıklandı - aks aralığına göre

3. Köprü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) geçiş ücretleri açıklandı mı? sorusunun cevabı açıklandı. 3 Köprü geçiş ücretleri AKS aralığına göre belirlendi.

3. Köprü geçiş ücretleri açıklandı - aks aralığına göre

3. Köprü ücretleri açıklanadı mı? 26 Ağustos'ta büyük bir ihtişamla açılan  (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) AKS aralığına göre geçiş ücretleri ve detayları haberimizde. Ülkemizin en büyük projelerinden biri olan ve geçtiğimiz 26 Ağustos'ta açılan 3.Köprü hakkında son dakika açıklamalrın geldiği öğrenildi. İstanbul Boğazı'nın uçtan uca 3. kere birliştiren tarihi proje kapsamında hazırlanan 3.köprü geçiş ücretleri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tarafından açıklandı. AKS aralığına göre yani boyutuna göre otomobil, otobüs, kamyon, motorsiklet, minübüs vs. fiyatları güncellendi.

3. KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla hizmete açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş ücreti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından açıkladı. Arslan, "İstanbulluların heyecanla beklediği iki yakayı birbirine üçüncü kez bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde geçiş ücreti otomobiller için 3 dolar+KDV olacak" dedi. Dünyanın en geniş köprüsü unvanını alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüksek mühendislik tasarımıyla teknoloji yoğun inşa edildiğinin altını çizen Arslan, köprünün tabliye genişliği, raylı sistem geçişi ve kule yüksekliğiyle de dünyada tek olduğunu ifade etti.

AKS ARALIĞINA GÖRE GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Aks aralığı 3.20’den küçük iki akslı araçlar Otomobiller, motosiklet, kamyon, kamyonet ve minübüsler dahil: 9.90 TL

Aks aralığı 3.20’den büyük her türlü iki akslı araçlar dahil Kamyonet, pikap, jeep, ambulans ve cenaze arabası, küçük otobüs, büyük otobüs, kamyon: 13.20 TL

3 akslı her türlü araçlar Otobüs, kamyon ve treyler: 21-49.3 TL

4 ve 5 akslı her türlü araçlar Otobüs, kamyon, treyler: 49.3 TLt 6 ve yukarı akslı araçlarRömorklu kamyon ve treyler: 49.3 TL

Kaynak: Diyarbakır Söz