Görüş Bildir

İşaret dili eğitimi başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, engelli vatandaşlarla daha sağlıklı iletişim kurmak amacıyla açtığı işaret dili eğitimi, 30 kursiyerin katılımıyla başladı. 3 ay sürecek eğitimi başarıyla tamamlayan vatandaşlara Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verilecek.

İşaret dili eğitimi başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlarla daha iyi ve sağlıklı iletişim kurmak amacıyla işaret dili eğitimi başlattı. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Engelliler Şube Müdürlüğü’nde verilen eğitimden 30 kişi faydalanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından görevlendirilen işaret dili öğretmeni tarafından verilen eğitim, çarşamba ve perşembe günleri olmak üzere haftada 6 saat şeklinde devam edecek.

MEB onaylı sertifika verilecek

Toplam 120 saat sürecek işaret dili eğitiminde kursiyerlere, “parmak alfabesi, harflerin kullanımı, aile ve akrabalarla ilgili işaretler, kendini tanıtma, günler, aylar, yıllar, saat, zamanlar, hayvanlar, coğrafik terimler ile ilgili işaretler ve karşılıklı iletişim” konularında eğitim verilecek.

31 Mayıs’ta sona erecek olan işaret dili eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecek.

Çocuklar oyun odalarından ücretsiz yararlanacak

Ayrıca işaret dili eğitimine katılacak vatandaşların 3-6 yaş arası çocukları da ders saatlerinde Sümerpark Ortak Yaşam Alanı içerisinde yer alan oyun odalarından ücretsiz bir şekilde faydalanabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi