İşte o an!

Aleyna Tilki'nin konserindeki korku ve panik anı kamerada.

İşte o an!

DİYARBAKIR'da bir kafedeki Aleyna Tilki'nin konserinde meydana gelen bombalı saldırı ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. 16 yaşındaki şarkıcıyı dinlemeye gelenlerin patlama sonrası yaşadıkları panik ve kaçışmaları, saniye saniye kameralara yansıdı. Polis, 13- 14 yaşındaki 2 şüpheliyi arıyor.

İçkili gazinolarda konser vermesi yasaklanan 16 yaşındaki şarkıcı Aleyna Tilki, geçen cumartesi gecesi alınan özel izinle Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Diclekent Semti, 75 Metre Yol üzerinde bulan bir kafede sahneye çıktı. Aleyna Tilki salondaki platformda şarkı söylediği sırada, içeri el yapımı patlayıcı atıldı. Patlamayla paniğin çıktığı salonda yaralanan 6 kişi kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Saldırının ardından Aleyna Tilki konsere son vererek kaldığı otele geçti, dün sabah da kentten ayrıldı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Polisin, patlamada ihmalin olup olmadığı ve saldırganların yakalanması amacıyla başlattığı soruşturma devam ediyor. Olay yerinden elde edilen patlayıcıya ait şarapnel parçaları ile barut örnekleri kriminal incelemeye alındı. Görgü tanıkları ve menajerin saldırıyı gerçekleştirdiklerini iddia ettikleri 13-14 yaşlarındaki iki çocuğun yakalanması çalışması devam ederken, çevredeki güvenlik kamerası gvrüntüleri de incelemeye alındı.

İHMALLER ARAŞTIRILIYOR

Bu arada patlamayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Merkezi Diyarbakır'da olan ve uydudan yayın yapan bir kanalın çektiği görüntülerde, konser öncesi Aleyna Tilki'yle yapılan röportaj ve patlama anındaki panik görüntüleri var. Muhabirin sorularını yanıtlayan Aleyna Tilki, Diyarbakır'ı gezme imkanı bulamadığını ancak, yemeklerine bayıldığını söylüyor. Türkiye'nin doğusunu ve batısını gezmek istediğini belirten Tilki, "Buranın yemekleri çok güzel hele tatlıları. Konser gelirini şehit ailelerine bağışlayacağız. Bunun içinde çok mutluyuz sonuç olarak hayırlı bir iş yapıyoruz" diyor.

Röportajın ardından sahne alan Aleyna Tilki'nin şarkı söylemeye başlamasıyla önce birinci patlama ardından da ikinci patlama anları kameraya yansıyor. Patlama sonrası kafedeki izleyicilerin korku ve panik halindeki kaçışmaları görülürken, çocukların da aileleri tarafından güçlükle çıkarıldıkları yansıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz