Görüş Bildir

İbadete açıldı

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde 640 yılında inşa edilmiş olan tarihi Ulu Cami'nin restorasyonu tamamlanarak ibadete açıldı.

İbadete açıldı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla restorasyon çalışması başlatılan Kocaköy Ulu Caminin restorasyonu tamamlandı.

1370 yıllık tarihi geçmişi bulunan ve 640 yılında inşa edilmiş olan Ulu Cami, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Kültür Varlıklarının Korunmasına ait Katkı Payı Fonu ile sağlanan bir milyon 6 bin 664 liralık finans desteği ile restorasyon çalışmaları tamamlanarak ibadete açıldı.

RESTORE EDİLDİ

Restorasyonu tamamlanan caminin açılışına, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaköy Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilli Yasin Yunak, İl Müftü V. Nihat Koç, İlçe Müftüsü Nihat kömür ve vatandaşlar katıldı.

İBADETE AÇILDI

Kocaköy ilçesinin tek tescilli tarihi yapısı olan Ulu Cami'de, Cuma namazı kılınmasının ardından camide incelemelerde bulunan Vali Güzeloğlu, görevlilerden caminin tarihi ve yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Valilik tarafından cami önünde vatandaşlara pilav ve kavurma ikramının ardından Vali Güzeloğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet edip sorun ve taleplerini dinledi. Kocaköy Ulu Cami yakınlarında bulunan Şeyh Şerafettin ve Şeyh İsmetullah türbelerini de ziyaret ve dua ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi