Görüş Bildir

İki şehit!

Tel Abyad ve Hakkari'de PKK-YPG'nin saldırılarında iki asker şehit oldu.

İki şehit!

Türk silahlı Kuvvetleri içte ve dışta terörle mücadelede amansız savaş verirken, dün Hakkari ve Tel Abyad'tan iki acı haber geldi. PKK/YPG saldırılarında iki asker şehit oldu.

HAKKARİ'DE SALDIRI

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, PKK'lılarla çıkan çatışmada ağır yaralanan bir askerin derhal hastaneye sevk edildiği ancak müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi. Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri yer aldı.

TEL ABYAD DA ŞEHİT

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat'ın doğusunda Tel Abyad bölgesinde keşif gözetleme görevi esnasında PKK/YPG'li lerce açılan tanksavar ve hafif silah ateşi neticesinde şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Sefa Fındık'ın Tokat'ın Yeşilyurt ilçesindeki ailesine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin tarım işçisi olan babası İsmail, annesi Özgür Fındık ve 3 kız kardeşini, yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. Eve ve köye Türk bayrakları asıldı. Fındık'ın naaşının, bugün Kuşcu köyünde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

 ZIRHLI ARACA ROKETATAR

Öte yandan, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde İran sınırında devriye gezen zırhlı araca teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda 5 asker yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İran sınırındaki Şehit Piyade Er Haşim Türkoğlu Karakolu ile Kozlu Üs Bölgesi arasında devriye gezen askerlerin bulunduğu zırhlı araca teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda roketin isabet ettiği zırhlı araçtaki 5 asker yaralandı. Yaralı askerler, Doğubayazıt Devlet Hastanesi ile Iğdır Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan biri Doğubayazıt Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Erzurum'daki hastaneye sevk edildi.

Takviye birliklerin gönderildiği bölgede teröristlere yönelik operasyon başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi