Görüş Bildir

İki işçinin cesedi!

Siirt'teki maden faciasında tutuklu sayısı 7’ye yükseldi. İki işçinin cesedi çıkarıldı.

İki işçinin cesedi!

SİİRT'in Şirvan İlçesine bağlı Maden Köyündeki bakır madeninde, 14 işçinin cesedinin çıkarıldığı, 2 işçinin ise arandığı geçen 17 Kasım'daki heyelan faciasıyla ilgili olarak 2 kişi daha tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 7'ye çıkarken, 1 kişi ise aranıyor.

Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde, 17 Kasım 2016 tarihinde özel bir firmaya ait bakır maden ocağında meydana gelen heyelanda 16 işçi toprak altında kaldı. İşçilerden 2 kişinin daha dün cesedi çıkarıldı. Toplam toprak altından çıkarılan ceset sayısı 14'e çıkarken, iki  işçiyi arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

DÜN CESEDE ULAŞILDI

AFAD koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden uzman köpeklerin de katıldığı çalışmalarda göçük altında bulunan 4 işçiden biri olan Nusret Beyazalma'nın da cesedine ulaşıldı.

Dün akşam saatlerinde arama kurtarma köpeklerinin alandaki çalışmaları sırasında tepki verdikleri bölgede, ekipler henüz kimliği tespit edilemeyen bir işçinin cenazesine ulaştı. Toprak altından çıkartılan cenaze, otopsi ve kimlik tespiti için Siirt Devlet Hastanesi morguna gönderildi.  Ekiplerin, enkaz altında bulunan 2 işçiye ulaşmak için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

GÖZALTINA ALINANLAR

Bilirkişi raporundan sonra soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı arttı.  Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, ihmali olduğu belirlenen 2 kişi daha dün akşam gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılan iş güvenlik uzmanı S.K. ve şirket mühendisi M.K., savcılıkta verdikleri ifadenin ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Böylelikle soruşturma başından beri yaşanan facia ile ilgili tutuklananların sayısı 7'ye çıkarken, 1 kişinin ise arandığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi