İlk Hacı kafilemiz uğurlandı

Hac farizasını yerine getirmek üzere Diyarbakır’ın ilk hac kafilesi Diyarbakır Havalimanından mukaddes topraklara doğru yola çıktı.

İlk Hacı kafilemiz uğurlandı

İslamın farizalarından olan hac ibadetini eda etmek üzere Diyarbakır Havalimanı’na gelen 180 hacı adayı, mukaddes topraklara doğru Diyarbakır’ın ilk hac kafilesi olarak uğurlandı.

Diyarbakır Havalimanında düzenlenen uğurlama törenine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu katıldı.

İLK HAC KAFİLESİ

Uğurlama töreninde kısa bir konuşma yapan Güzeloğlu, Diyarbakır'dan ilk hacı kafilesini uğurlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Rabbim birazdan çıkacağınız ve Cenâb-ı Allah'ın misafiri olarak hac ibadeti görevi ile başlayacağınız haccınızı imanla, sağlıkla tamamlamayı nasip eylesin. Haccın anlamına ererek Beytullah'ı ziyaret etmeyi, Resulullah'ı ziyaret ederek makamında onunla buluşmayı ve şefaatine erişmeyi nasip eylesin. Rabbimin adıyla başlayacağınız bu yolculukta 180 hacı adayımız olarak günahlarından arınmış ve o büyük müjdeye erişmiş olarak sağlıkla bizlere tüm yakınlarınıza hacı olarak kavuşmayı nasip eylesin." dedi.

İNANLARA NASİP

Haccın, bütün inananların dünyanın her bir köşesinde yaşayan bütün Müslümanların ortak bir noktada buluştuğu yer olduğuna değinen Güzeloğlu, "Renk, dil, cins, ırk orada kalkıyor. İnananlar olarak hepimiz bir olmanın, Allah'a inanmanın ve secde ettiğimiz Beytullah ile buluşmanın büyük heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorsunuz. Bu kutlu yolculuk, Arafat’ta mahşeri hatırlatan o büyük buluşma da zirveye çıkıyor. Nefislerinizde ve yaşadığınız bütün geçmişimizdeki günahlara karşı şeytanı taşlayarak Allah'a verilen bir vaat ve sözle taçlanıyor. Sonra veda tavafı ile haccınız tamama eriyor." ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, "Arafat'ta eller açılırken sizler orada, bizler burada dua ederken şüphesiz kendiniz, sevdikleriniz ve yakınlarınız için dua edeceksiniz. Dualarınızda bizleri de unutmayın. Rabbim dualarınızı, Arafat'ta açacağınız ellerinizde ve kabul olunan dualar içerisindeki eylesin. Kabul olunmuş bir Hacla Resulullah'ı ziyaret edip onunla buluştuktan sonra inşallah 25 Ağustos'ta da tıpkı bugün bu mutluluk ve sizleri uğurlayan sevdiklerinize kavuşmayı nasip eylesin." diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmasının ardından Güzeloğlu, ilk hacı kafilesini hac farizasını yerine getirmek üzere mukaddes topraklara uğurladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz