Görüş Bildir

İmam hatip yıl dönümü!

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde İmam Hatiplerin Kuruluş Yıl dönümü etkinliği düzenlendi.

İmam hatip yıl dönümü!

Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Kültür Merkezinde, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından, İmam Hatiplerin Kuruluş Yıl dönümü etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akay, Diyarbakır İmam Hatip Mezunları ve mensupları Derneği Başkanı Avukat Mehmet Siraç Öztoprak, Ulucami İmam Hatibi Mehmet Emin Mülayim, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Diyarbakır Ulucami İmam Hatibi Mehmet Emin Mülayim tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından imam hatiplerin tarihini anlatan bir slayt gösterimi yapıldı.

İMAM HATİPLERİN YIL DÖNÜMÜ

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İbrahim Halil Erdem, okulları hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilere hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ise “Değerli gençler, İmam Hatipli olmaktan ne kadar gurur duysanız azdır. O kadar yaşanan zulümden sonra çok şükür bugün İmam Hatip mezunlu bir Cumhurbaşkanımız var ve ben de İmam Hatipli bir İl Milli Eğitim Müdürü olarak karşınızda bulunmanın gururunu yaşıyorum. Siz doğru bildiğiniz, hak bildiğiniz yolda yürürseniz asla ve asla sizi kimse hedefinizden vazgeçiremez. Bu halk size imam hatipli olduğunuz için farklı bir misyon yüklemiştir. Sizler de bu misyonu devam ettirmek zorundasınız. Bir imam hatipliye yakışır şekilde hayatımızı devam ettireceğiz. Kardeşliği, birlik ve beraberliği tesis edeceğiz. Geçmişin imam hatiplileri bugün bırakın ülkenin, dünyanın gündemini oluşturmaktadır. Bizler de gevşemeden bu misyonu devam ettirerek imam hatiplileri layık olduğu çizgide devamlılığını sağlayacağız.” dedi.

İmam Hatip Liselerinin özellikle son dönemde büyük başarılara imza attığına vurgu yapan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akay ise imam hatip okullarına destek verildikçe de başarıların artacağına inandığını belirtti.

Program, Diyarbakır İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Avukat Mehmet Siraç Öztoprak’ın öğrencilere hitabı ve slayt gösterimlerinin ardından son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi