Görüş Bildir

Şehit ailelerine övünç madalyası

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "PKK ve FETÖ başta olmak üzere bütün ihanet odaklarının her türlü tehdit ve ihanetine karşı dik duruş sergileyen bu milletin evlatları şimdi de sınır ötesinde terörü besleyen bütün odaklara ve iş birlikçilerine karşı barışı, adaleti tesis etmek için Zeytin Dalı Harekatıyla aynı kararlılıkla hareket etmektedir." dedi.

Şehit ailelerine övünç madalyası

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Valilikçe Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi.

Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen tören saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı ile şehit ve gazilerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından konuşan Vali Güzeloğlu, bugün Türkiye'nin gönül coğrafyasında, insanlık değerlerinin yaşatılmasında, ahlaki ve insani tüm değerlerin kucaklanarak geleceğe aktarılmasında tarihi bir sorumluluk üstlenildiğini belirtti.

"Bugün dünyada insanlığa ilişkin tüm değerler göz ardı edilirken, yanı başımızda milyonlarca insan kan ve göz yaşına mahkum edilip, yerlerinden edilirken, henüz baharı görmemiş bebekler sonbaharı yaşayarak hayata veda ederken, denizlerde minicik masum yavruların bedenleri kıyılara vururken duygusuz, ilgisiz ve sorumsuz bir büyük dünyaya karşı, 'Bu dünya 5'ten de 1'den de büyüktür.' diyen Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu değerlerle var olan bir ahlakı, bir erdemi temsil etmekteyiz." diyen Güzeloğlu, bu coğrafyada binlerce yıldır bu toprakları vatan edinmenin bir bedeli olduğunu aktardı.

TÜRKİYENİN MÜCADELESİ

Güzeloğlu, Türkiye'nin iç ve dış odaklara karşı millet ve devlet olarak dik duruş sergilediğini vurguladı.

TSK'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Şüphesiz Afrin'de başlayan bu harekat başta o bölgeye barışı, huzuru getirmek, Afrin'in Afrinlilere ait olduğu temelinden hareket ederek terörle ilgili bütün unsurları bu noktada ortadan kaldırmak kararlılığına sahip. Hiçbir güç bu kararlı yürüyüşümüzü, dik duruşumuzu, imanlı geleceğe doğru akışımızı engelleyemeyecek. Bugün bu törende madalya ve beratını tevcih edeceğimiz kahramanlarımız bu iradenin ve imanın en açık temsilcileridir."

"PKK ve FETÖ başta olmak üzere bütün ihanet odaklarının her türlü tehdit ve ihanetine karşı dik duruş sergileyen bu milletin evlatları şimdi de sınır ötesinde terörü besleyen bütün odaklara ve iş birlikçilerine karşı barışı, adaleti tesis etmek için Zeytin Dalı Harekatı'yla aynı kararlılıkla hareket etmektedir." ifadesini kullanan Güzeloğlu, bu millet ve devletin asla bu tehditler karşısında boyun eğmeyeceğini, daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini belirtti.

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

Konuşmaların ardından 3 şehit ailesi ile 2 gaziye "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verildi.

Törene, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, vali yardımcıları, kaymakamlar ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi