Şehit eşine son görev

Üniversite kampüsündeki bombalı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen 23 yaşındaki polis memuru Furkan demir'in cenazesinde gözyaşları sel oldu.

Şehit eşine son görev

Merkez Sur İlçesi'nden çıkarılan hafriyatın döküldüğü Dicle Üniversitesi Kampüsü içerisindeki alanda güvenlik önlemi alan polislere yönelik düzenlenen ve 4 polisin şehit olduğu bombalı terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede önceki gün şehit olan polis memuru Furkan Demir için uğurlama töreni düzenlendi. Törende gözyaşları sel olurken, kendisi de polis olan eşi Kübra Demir, şehit eşinin fotoğrafını taşıdı.

ŞEHİDE CENAZE TÖRENİ

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Vali vekili Kürşat Güleryüz, 7'nci Kolordu komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kamu müdürleri, askeri erkanlar, polisler ve vatandaşlar katıldı. Törende güçlükle ayakta duran şehidin yakınlarını şehit polis Demir'in silah arkadaşları teselli ederken, şehidin kızkardeşleri polis üniforması giyerek uğurlama törenine katılmaları dikkat çekti. 23 yaşındaki şehit polis memuru Furkan Demir'in cenazesinin ambulanstan alınmasıyla başlayan törende şehidin tabutunun başındaki fotoğrafını ise kendisi gibi polis olan eşi Kübra Demir taşıdı. Şehit Furkan Demir'in Çevik kuvvet Şube müdürlüğünde görevli polis eşi Kübra Demir, eşinin katafalka bırakılan cenazesi önünde de durarak tören boyunca fotoğrafını elinde tuttu.

6 AY ÖNCE EVLENMİŞLER

Şehit Demir'in özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende şehit polisin 3.5 yıllık polis memuru olduğu, Kocaeli'den Diyarbakır'a 2016 Ağustos ayında tayin olduğu ve 6 ay önce evlendiği belirtildi. Duaların okunmasının ardından şehit yakınları tabut başına gelerek gözyaşı dökerken, şehidin fotoğrafını taşıyan eşi Kübra Demir de tabut başında gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit polis memuru Demir'in cenazesinin katafalktan alınarak ambulansa götürülmesi sırasında da eşi Kübra Demir arkasından yürüyerek ambulansa kadar uğurladı. Şehit polis memuru Furkan Demir'in cenazesi memleketi Nevşehir'e gönderildi.

DAĞDAN GALAN 3 TERÖRİST

Hafriyat alanında bekleyen polise yönelik düzenleyenen ve 5 polisin şehit olduğu 1 polisin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Bismil ilçesinde yol kontrolleri sırasında bir araçta, örgütün dağ kadrosundan geldikleri belirlenen 3 kişi yakalandı. Araçta yapılan aramalarda el bombaları, silah ve mühimmatlar ele geçirildi.

BİSLİM YOLUNDA YAKALANDI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürülen ve detaylı inceleme yapılan N.C. Ö.O. ile İran uyruklu olduğu belirlenen 3 kişinin sorgusu devam ediyor.  Gözaltına alınan N.C.'nin ilk belirlemelere göre, bölgede çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen 7 ayrı bombalı eyleme katıldığı ve örgütün bombacısı olduğu bildirildi.

EKER'İN MEZARLIĞINA BOMBA

N.C'nin, geçen yıl AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker'in aile mezarlığında annesi ve ağabeyinin kabirlerinin yakın çevresine patlayıcıları yerleştiren teröristler arasında yer aldığı ortaya çıktı. Tepe Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince 10 Ekim 2016'da Tepe Mezarlığı'na giden stabilize yol üzerindeki bidonda 240 kilogram, Eker'in annesi ve ağabeyinin kabirlerinin yakın çevresindeki 5 noktada da 12 kilogramlık 8 mutfak tüpüne infilaklı fitille irtibatlandırılmış 400 kilogram el yapımı patlayıcı yerleştirdiği tespit edilmişti. Patlayıcılar, kabirlere zarar verilmeden imha edilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz