Şehit polislerin silahını çalarken

5 polis memurunun şehit olduğu D.Ü kampüsündeki bombalı saldırı esnasında, polislerin silahını çalan şahıs, güvenlik kamerasına yakalandı. Şahsın evinde çalınan silah ele geçirildi.

Şehit polislerin silahını çalarken

Sur İlçesi'nden çıkarılan hafriyatın döküldüğü Dicle Üniversitesi kampüsündeki boşluk alanda polislere yönelik saldırıda ağır yaralanan  ve önceki gün beyin ölümü gerçekleşen polis memuru 23 yaşındaki Faruk Demir de, kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit sayısı 5'e çıkarken, Polis kamera görüntüsünden yola çıkarak  saldırı esnasında polislerin silahını çalan A.E'nin bulunduğu eve operasyon düzenlendi. Olayın olduğu gün patlama noktasından 500 metre ileride bulunan ve incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülen 2 sepetli motosiklet ile ilgili inceleme ve araştırmanın sürdüğü belirtildi.

YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Merkez Sur İlçesi'nden çıkarılan hafriyatın döküldüğü Dicle Üniversitesi kampüsü içerisindeki Veterinar Fakültesi'nin karşısında bulunan alanda güvenlik önlemi alan polislere yönelik düzenlenen ve 4 polisin şehit olduğu bombalı terör saldırısında ağır yaralanan polislerden biri dün şehit oldu.Beyin ölümü gerçekleşen ve Dicle Üniversitesi Hastanesi yaşam destek ünitesine bağlanan Nevşehirli polis memuru Faruk Demir yoğun bakım ünitesindeki yaşam savaşını yitirince şehit oldu.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK

Şehit polis memuru için uğurlama töreni düzenleneceği belirtilirken anı saldırıda yaralanan bir polisin ise tedavisi sürüyor.

Diyarbakır Valiliği'nce konuya ilişkin yazılı açıklamada şöyle denildi: "16.01.2017 günü saat 16.30 sıralarında Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanı içerisinde görevli Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personelini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında önceden tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan Polis Memuru Furkan Demir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybederek 19.01.2017 günü şehit olmuştur. Şehit Polis Memuru Furkan Demir için 20.01.2017 günü saat.09.00’da Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası önünde tören düzenlenecektir."

ŞEHİDİN ACI HABERİ

Terör kurbanı polisin yakınlarının Diyarbakır’da olduğu belirtildi. Geçen yıl evlenen Furkan Demir'in 4 kardeşi olduğu belirtildi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

Polis memurları Kadir Miraç, Özcan Mahmut Ava, Şenali Ocak, Ali Sevim ve Faruk Demir'in şehit olduğu ve 1 polisin yaralandığı saldırıda patlamanın şiddeti ile devrilen polis aracına yardım bahanesi ile yaklaşın bir kişinin şehit polislerden birinin silahını çaldığı ortaya çıktı.  Şehit ve yaralı polislerin silahlarından birinin eksik olduğunu tespit eden polisler devrilen polis aracında bulunan güvenlik kamerasının görüntülerini inceleyince araca yardım bahenesi ile giren A.E.'nin bir tabancayı çalarak araçtan ayrıldığını tespit etti. Evine polis aracından çaldığı tabanca ile yakalanan E.A'nın örgüt bağlantısı ve saldırı ile ilgisinin olup olmadığının da araştırıldığı belirtildi.

PATLAYICILAR SEPETLİ MOTOSİKLE

Dicle Üniversitesi yerleşkesindeki hafriyat alanında görevli polislere yönelik düzenlenen ve 4 polisin şehit olduğu terör saldırısında kullanılan yaklaşık 200 kilo patlayıcının bölgeye sepetli motosiklet ile getirildiği belirtildi. Olayın olduğu gün patlama noktasından 500 metre ileride bulunan ve incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülen 2 sepetli motosiklet ile ilgili inceleme ve araştırmanın sürdüğü belirtildi. Saldırı ile ilgili gözaltına alınan 2 kişinin sorgusunun sürdüğü ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz