Görüş Bildir

Şerre fren hayra motor

AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Müzeyyen Kaya, 28 Şubat'ta yaşananları unutmadıklarını, unutturmayacaklarını belirtti.

Şerre fren hayra motor

AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Müzeyyen Kaya, Türkiye'nin siyaset tarihine kara leke olarak geçen, 28 şubat "Postmodern darbe" girişiminde yaşananları unutmadıklarını, unutturmayacaklarını belirtti.

22 ŞUBAT LANETLENDİ

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nca Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde yapılan basın açıklamasına katılanlar, "28 Şubat demokrasiye balans ayarı kılıfıyla millete vurulan darbedir", "28 Şubat demokrasiye vurulan kara lekedir" ve "Unutmadık, unutmayacağız,unutturmayacağız" dövizleri taşıdı. Tarihi Ulu Camii önünde yapılan basın açıklamasını İl Başkan Yardımcısı Müzeyyen Kaya okudu.

Vesayet odaklarının, yetkilerinin devlet gücünü kullanarak siyasi iradeye müdahale etme girişiminde bulunduklarını belirten Kaya, "Tanklardan aldıkları güçle devirlerinin bin yıl süreceği rüyasını görenler, birliğimizi ve bütünlüğümüzü gasp etmeye teşebbüs etmiş, ancak bu devletin gerçek sahibi olan milletimizin iradesine vurulmaya çalışılan pranga Allah'ın izniyle 10 yıl sürmeden tarihin derinliklerinde kaybolup gitmiştir." dedi.

28 Şubat darbesini, 12 Eylül darbesine benzeten Kaya, "Darbeciler 28 Şubat'ta meşru bir iktidara karşı tıpkı 12 Eylül'de olduğu gibi gayrimeşru bir müdahalede bulundular. Bürokraside yer alan üst düzey yöneticilere haksız ve hukuksuz operasyonlar yapılarak sindirme politikası izlediler." ifadelerini kullandı.

GÖZYAŞLARI DİNDİ, İZLERİ VAR

Kaya, "Ülkemizi hukuk devleti olmaktan çıkarıp ideolojik zulümleriyle insanları değerlerine, inançlarına, kültürüne göre bölerek kategorize ettiler. İnançlarını yükümlülüğünü yerine getiren başörtülü kadınlarımız bu nedenle bedel ödedi, çok acılar çekti. Bugün gözyaşları dindi, yaralar kapandı ancak izleri asla silinmedi. 28 Şubatta ikna olmadık! O dönem yaşananları unutmadık, unutturmayacağız.  28 Şubattaki mağduriyetlerin çektirilen acıların yaşatılan ayrılıkların acısı yüreklerde sonsuza dek kalacak. Kinle ya da nefretle değil adaletle hareket edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi