Şükran'a Yazıcı umut oldu!

İzmir Ege Üniversitesi matematik bölümünü kazanan ancak ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle eğitime devam edemeyen başarılı öğrenci Şükran Güzel’e, Hani’de başlatılan 7'den 70’e eğitim seferberliği sonucunda yapılan tespit üzerine Hani İlçe Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı sahip çıkarak gerekli yardımda bulundu.

Şükran'a Yazıcı umut oldu!

Hani ilçesine bağlı Anıl Mahallesinde 2 odalı toprak evde ikamet eden ve aile geçimini inşaat işçiliği yaparak sağlayan Nihat ve Habibe çiftinin 8 çocuğundan biri olan Şükran Güzel girdiği üniversite sınavında İzmir Ege Üniversitesi matematik bölümünü kazandı. Ancak ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için üniversiteye kayıt yaptıramadı. Hani’de başlatılan 7'den 70'e eğitim seferberliği çalışmaları sonucunda, bu yıl üniversite sınavına girerek İzmir Ege Üniversitesi matematik bölümünü kazandığı ancak ailesinin maddi imkansızlıklarından dolayı okula gönderilemediği tespitinin yapılması üzerine Hani İlçe kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Şükran Güzel’in ailesine ulaşarak duruma müdahale etti.

Kaymakam Yazıcı, başarılı olduğu sürece masraflarını karşılama sözü verdi

Güzel ailesi Kaymakam Yazıcı’nın talimatı üzerine kaymakamlık makamına getirtildi. Güzel ailesini kapıda karşılayan Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, başarılı öğrenci Şükran Güzel ile anne ve babasını tebrik etti. Kaymakam Yazıcı, Güzel ailesinin çocuklarının okuma arzusunu görünce devlet imkanları noktasında her türlü desteği verilmesinin sağlanacağını belirterek, başarılı öğrencinin hayalini gerçekleştirdi. Kaymakam Yazıcı, öğrencinin yurt, ulaşım ve okul masrafları sorununu çözerek, başarılı olduğu sürece maddi ve manevi yardımda bulunulacağının da sözünü verdi.

Parasızlıktan dolayı Şükran Güzel okula gönderilmiyordu

Baba Güzel, inşaatlarda çalışarak evin geçimini sağlamaya çalışırken çocuklarını ve kızlarını okutabilmek için maddi imkansızlıklara göğüs gerdiklerini söyledi. Üniversiteyi kazanan kızını parasızlıktan dolayı okula göndermeyi düşünmediklerini belirten anne Habibe Güzel, "Çocuğumun üniversite sınavını kazanmasına sevinemedim; çünkü okutacak paramız yoktu. Rabbim'e her zaman, çocuğum okusun diye dualar ettim" dedi.

"Dualarım devletin desteği ile kabul oldu"

Dualarının devletin desteğiyle kabul olduğunu söyleyen Habibe Güzel, "Kaymakamımız devletimizin ve hükümetimizin sıcak elini bizlere uzattı. Çocuğumun başta yurt sorunu ve eğitim giderleri sorununu çözerek bizlerin yanında olacaklarını belirttiler. Allah razı olsun devletimizden. Ailemizin umutsuzluğunun umuda gerçekleşmesine vesile oldu. Rabbim devletimize, hükümetimize ve milletimize bir zeval vermesin" diye konuştu.

En büyük hayali okuduğu okulda matematik öğretmeni olmak

Şükran Güzel ise çok zorlu bir eğitim-öğretim süreci geçirdiğini belirtti. Okumayı çok sevdiğini kaydeden Güzel, "Üniversiteyi kazanmama rağmen ailemin maddi zorlukları sebebiyle okuyamayacağımı düşünüyordum. Umutsuzluklarımızı devletim mutluluğa dönüştürdü. Okuyarak başta ailem olmak üzere bana sahip çıkan devletime de vefa borcumu ödemek istiyorum. Devletine, vatana, bayrağıma, millete ve dinine bağlı bir birey olarak kendimi yetiştireceğim. Bana destek olan ailemin ve devletimizin yüzünü kara çıkarmayacağım. İyi bir insan olup ülkeme faydalı birey olmak istiyorum. En büyük hayalim ise okuduğum okulda matematik öğretmeni olmak” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz