Görüş Bildir

4 birahaneye kapatma!

Ergani’de kadın konsomatris çalışan 4 birahanenin ruhsatı iptal edildi.

4 birahaneye kapatma!

Ergani İlçesi'nde yıllardan bu yana kadın konsomatris çalıştıran 4 birahanenin işyeri ruhsatı, belediye tarafından süresiz iptal edildi. Belediye Başkanı DBP'li Ramazan Kartalmış, kamu vicdanında derin izler açan ve aynı zamanda kadın bedeni üzerinden istismara yol açan uygulamaya son verdiklerini söyledi.

KADIN KONSOMATRİS ÇALIŞTIRIYORLAR

Ergani ilçesinde birahanelerin, son dönemde kadın konsotmaris çalıştırmalarına halkın tepki göstermesi üzerine Belediye ekipleri harekete geçerek, ilçede konsotmaris çalıştırdığı semidmerer 4 birahanenin ruhsatını süresiz iptal etti. Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, birahanelerde konsomatris çalıştırılmasının kamu, hem de insanların vicdanında derin yara açtığını belirterek, şöyle dedi:

AİLELERDEN GELEN TEPKİLER

"Kişilerin yaşam tarzı, yaşam biçimine karışma gibi bir durumumuz yok. Yalnız son yıllarda maalesef toplum vicdanını ciddi anlamda yaralayan bir takım görüntüler artık ortaya çıkmıştı. Özellikle burada 'Garson' adı altında konsomatris kadınların çalıştırılması ve bu konsomatrislerin, toplum ahlak ve kültürü dışında cadde ve sokaklarda bir şekilde teşhir edildiği yönünde toplumda bir kanaat oluşması üzerine belediyemiz mevcut işyerlerindeki ruhsat problemlerini dikkate alarak, birahane adı altında konsomatrisli çalışan işyerlerinin ruhsatlarını iptal ettik. Süresiz bir şekilde kapatıldı. Biz şuna inanıyoruz; bu toplum elbette hoşgörülüdür. Her türlü farklılığa, hoşgörü göstermesi gerek. Kimin alkol alıp, almadığı bizim problemimiz değildir. Ama toplum yaşamını da dikkate almak zorundaydık. Bunları düşünerek, söz konusu işyerlerini bize gelen şikayetleri de dikkate alarak gereken işlem yapılmıştır. Bundan sonra çok açık söylemek gerekirse, bu tarz işyerlerine kesinlikle izin verilmeyecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi