4 gün geçti!

Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında toprak altında kalan işçiler 4'güncü günü geride bırakırken, dün bir işçinin daha cesedi çıkarıldı. 11 işçinin hala ceseti toprak altında bulunuyor.

4 gün geçti!

Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan işçilerin bulunması için çalışmalar sürüyor. Kayıp işçilerin facia sırasında çalıştığı değerlendirilen bazı iş makinelerinin gömülü olduğu yerler tespit edildi. Bu gelişme üzerine enkaz altında kalan işçilere ulaşmak için aramalar bu noktalarda yoğunlaştırıldı. İşçi ailelerinin acılı bekleyişi ise sürüyor. Dün bir acı haber daha geldi. Kayıp 11 işçiden birinin daha cenazesine ulaşıldı.

BİR İŞÇİNİN CESEDİ ÇIKARILDI

Siirt'in Şirvan ilçesindeki bakır madeninde meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçilerin bulunması için çalışmalar sürdürülüyor. Daha önce toprak altında kalan 16 işçiden 5'inin cansız bedenine ulaşılmıştı. Dün 1 işçinin daha cenazesine ulaşıldı. 10 işçinin bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.

Dün çıkarılan cenazenin işçilerden Sedat Bulut’a ait olduğu belirlendi. Bulut'un cenazesi, otopsi için Siirt Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Sedat Bulut’un bekar olduğu, madende Rok Operatörü olarak çalıştığı belirtiliyor.

BULUT'UN CESEDİ TOPRAĞA VERİLDİ

Yapılan otopsinin ardından Bulut'un cenazesi, ailesine teslim edildi. Yakınları tarafından Şirvan'ın Otluk Köyü'ne getirilen Sedat Bulut'un cenazesi, burada gözyaşları arasında toprağa verildiği öğrenildi.

Toprak altından daha önce Murat Ant, Reşit Can, Abdulbaki Aydın, Ali Sönmezsoy ve Şefik Tuncer'in cesetleri çıkarılmıştı. Ekipler, diğer 10 işçiye ulaşmak için çalışmalarına devam ediyor.

  İŞ MAKİNELERİNİN OLDUĞU YERLER

Kayıp işçileri arama çalışmaları toprak altında kalan bazı iş makinelerinin yerinin tespit edildiği bölgeye kaydırıldı. Kayıp işçilerin bir bölümü kamyon şoförü, bir bölümü ekskavatör operatörü olarak görev yapıyordu. İşçilerin, iş makinelerinin yanında, yakınında olduğu tahmin ediliyor.

Şantiye Şefi Ramazan Azboy, çalışmaların yoğunlaştırıldığı bölgede heyelan sırasında toprağa gömülen 4 iş makinesinin olduğunu söyledi. Azboy, şunları kaydetti: "Bu heyelanda 16 arkadaşımız maalesef toprak altında kaldı. 5 cesedimizi çıkardık, 11 kişiye de ulaşmak üzereyiz. Yukarı bölümdeki hafriyatları hafiflettik ki ikinci bir kazaya sebebiyet vermeyelim. Burada 1 milyon metreküpe yakın bir hafriyat var. İnşallah arkadaşlarımıza ulaşırız, umudumuz odur ki canlı ulaşalım. Gerçekten zor bir şey, acı veren bir durum. İnşallah bir iki gün içerisinde bütün arkadaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz."

AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden, beraberinde Enerji Bakanlığı uzmanları ile çalışmaların yoğunlaştırıldığı alanda incelemelerde bulunarak durum değerlendirmesi yaptı. Çalışmaların aralıksız devam ettiğini dile getiren Bilden, "İnşallah en kısa sürede kardeşlerimize ulaşırız." dedi.

YEĞENİNİN KURTARILMASINI BEKLİYOR

Enkaz altında kalan işçilerden 5 çocuk babası Bedrettin Caylı'nın (30) aynı adı taşıdığı amcası Bedrettin Caylı, facianın meydana geldiği günden bu yana endişeli bekleyişini sürdürüyor.

Yeğeni ve diğer işçilerin bir an önce enkaz altından çıkartılması için dua ettiklerini söyleyen Caylı, "Perşembe gecesinden beri burada bekliyoruz. Temennimiz bir an önce enkaz altından çıkarılmalarıdır. Allah'tan ümit kesilmez." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz