Görüş Bildir

4 yıldır sırtında taşıyor

Eruh ilçesinde yaşayan Kumrişan Güneş, 14 yaşındaki bedensel engelli oğlunu bir kilometre uzaklıktaki okuluna 4 yıldır sırtında götürüyor

4 yıldır sırtında taşıyor

Eruh ilçesinde Kumrişan Güneş, 14 yaşındaki oğlunu 4 yıldır sırtında okula götürüyor.

Anne Güneş (60), 3 çocuğundan en küçüğü olan 10 yaşındaki doğuştan bedensel engelli Ramazan'ın eğitim arzusunu yerine getirmek için büyük fedakarlık yapıyor.

Oğlunu, evlerine 1 kilometre uzaklıktaki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okuluna kaydeden anne Güneş, engelli evladını 4 yıldır okula sırtında taşıyarak götürüyor.

Geçen yıl Eruh Kaymakamlığının desteğiyle gerçekleştirilen ameliyata rağmen yürüyemeyen Güneş'e tekerlekli sandalye hediye edildi.

OĞLUNU BİR KİLOMETRE SIRTINDA TAŞIYOR

Hayatını oğlunun bakımına adayan Güneş,  7 çocuğunun doğum esnasında hayatını kaybettiğini dünyaya getirdiği 3 çocuğundan Ramazan'ın da bedensel engelli olduğunu belirtti.

Tüm gayesinin oğlunu mutlu görmek olduğunu ifade eden Güneş, bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını söyledi.

Eşinin çobanlık yaptığını ancak rahatsızlandığını ve çalışamaz hale geldiğini ifade eden Güneş, bu nedenle hasta eşine ve oğluna kendisinin baktığını anlattı.

"KADIN OLMAK FEDAKARLIK GEREKTİRİR"

Bir yıl öncesine kadar oğlunu sürekli sırtında taşıdığını ancak geçen yıl kaymakamlıkça sağlanan tekerlikli sandalye sayesinde oğlunun özellikle yaz mevsiminde dışarıda gezebildiğini dile getiren Güneş, "Oğlumun isteği üzerine onu okula kaydettik. 4 yıldır oğlumu okula sırtımda taşıyorum. Annelik ve kadın olmak fedakarlık gerektirir" diye konuştu.

"Oğlumu sırtımda taşımaktan rahatsızlık duymuyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Bize destek oldular" ifadelerini kullanan Güneş, oğlunun yüzündeki bir tebessümün tüm yorgunluğunu unutturduğunu belirtti.

- "Annem benim her şeyim​"

Ramazan Güneş de annesinin tüm ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olduğunu anlatarak, arkadaşları olmadığı için annesinin kendisiyle oyun oynadığını ifade etti.

"Annem beni büyüttü, sırtında okula götürüp, getiriyor, çamaşırımı ve başımı yıkıyor. Annem benim her şeyim" diyen Güneş, okulda öğretmenleri ile müdürün de kendisiyle yakından ilgilendiğini, bu nedenle okulunu çok sevdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi