50 kiloluk patlayıcı imha edildi

Mardin'in Ömerli İlçesi kırsalında, karayolundaki bir menfeze PKK'lı teröristlerce yerleştirilen 50 kiloluk el yapımı patlayıcı, son anda farkedilerek, kontrollü olarak imha edildi.

50 kiloluk patlayıcı imha edildi

Ömerli İlçesi Sivrite Mahallesi ile Öztaş Mahalleleri arasındaki karayolundaki bir menfeze PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcı, yapılan bir ihbar sonucu tespit edilerek, can ve mal kaybı yaşanmadan imha edildi. Konu ile ilgili Mardin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Ömerli İlçesi Sivritepe Mahallesi ve Öztaş Mahallesi arasındaki karayolu üzerine bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı tuzaklanması ihbarı üzerine 4 Ağustos Perşembe günü jandarma komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan kontrol ve araştırmada, menfeze yerleştirilmiş özel sacdan yapılmış kutu içerinde takribi 50 kilo olduğu değerlendirilen uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı düzeneği bulunmuştur.


Bulunan el yapımı patlayıcı düzeneği Mardin Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yerinde imha edilmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

Kaynak: DHA