50 yıl sonra buluştular!

Diyarbakır Ticaret Meslek Lisesi Okulundan 1966-1967 dönemi mezun olan öğrenciler, yıllar sonra aynı okulun bahçesinde bir araya geldi.

50 yıl sonra buluştular!

Her biri farklı görevlerde bulunan ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen mezunlar, yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar ve gözyaşlarına hâkim olamadılar.

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden birbirlerine ulaşarak yaklaşık 50 yıl önce okudukları okulu ziyaret ederek buluşma kararı alan sınıf arkadaşları yıllar sonra aynı sıraları paylaştıkları arkadaşlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadılar.50 yıl sonra mezun oldukları okulda buluşarak ilk gün ki okul heyecanlarını duygu dolu anılarını ve anlarını yeniden yaşadılar. Mezun oldukları okulun merdivenlerin de resim çekinen sınıf arkadaşları daha sonra okudukları sınıfa girerek sıralara oturdular. Öğretmenleri İsmet Kerimoğlu burada eski öğrencilerine ve sınıfta bulunan diğer öğrencilere küçük bir ders yaptı. Duygulu anların yaşandığı sınıfta eski mezunlar gözyaşlarını tutamadı. Uzunca bir aradan sonra okul arkadaşlarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten sınıf arkadaşları, çok güzel vakit geçirdiklerini ve yeniden bir araya gelmek üzere ayrıldıklarını ifade ettiler.

“Tahmin bile edemezdik

Yaşadığı duyguları muhabirimizle paylaşan Recep Acay şunları söyledi; Acay “ Şuan ki yaşadığım heyecanı kimse tahmin edemez. Çok heyecanlıyım çünkü 50 yıl önce bu sırada oturdum, buradan mezun oldum.50 yıl içerisinde çok arkadaşlarımız oldu, 1966-1967 yıllarında biz Ticaret lisesinden mezun olurken 50 yıl sonra tekrar Diyarbakır’a döneceğimizi hiç tahmin etmezdik, ama yüce Allah bize nasip etti. Biz 50 yıl sonra işte okuduğumuz sınıfta okuduğumuz okulda, oturduğumuz sırada şuan da bizimle röportaj yapıyorsunuz. Diyarbakır Dünyanın en önemli kentlerinden biri, Diyarbakır tarihi ile kültürü ile yetiştirdiği ünlü insanlar ile adından çok çok söz ettiren bir kenttir. İşte bizde bu kentin çocuklarıydık bir zamanlary"

Aynı havayı soluyabilmek

Eski mezunlardan Münevver Menekşe ise duygularını şu sözlerle ifade etti; Menekşe “ 50 yıl sonra aynı okulda aynı sırada oturmanın sevincini, heyecanını, mutluluğunu yaşıyoruz. İnanılmaz sevinçli ve mutlu ve duyguluyum. Aynı kentte dolaşmak, aynı sokakları gezmek, aynı caddeleri dolaşmak, aynı havayı solumak öğrenciler ile beraber bizi mutlu etti.

“Bu okullar başarıya taşıdı”

Elif Sun ise “Diyarbakır Ticaret lisesinin ilk öğrencilerindeniz. Buradan mezun olduktan sonra, arkadaşlarımız Türkiye’nin çeşitli yerlerinde akademide okudular. Bu okulda okumak çok iyi çok değerli hocalar tarafından iyi eğitim verilmiş bir şekilde okuyum mezun olmak gelecekteki iş hayatımızda çok büyük başarılara ulaştırdı. Türkiye’nin çeşitli şehirlerine dağılmış arkadaşlarımız yıllar sonra bir araya gelip toplandık, burayı ziyaret etmeye karar verdik çok mutlu olduk. Genç arkadaşlarımıza hepsine de derslerine çok iyi çalışmalarını tavsiye ediyorum hepsine çok başarılar diliyorum" dedi.

Hasret buluşması yemek oldu

1966-1967  dönemi mezunları hasret buluşmasında unutamayacakları anıları bir araya getirdiler. Gün boyunca hep beraber Diyarbakır’ı ve tarihi mekânlarını gezerek eski günleri yâd eden mezunlar akşam ise yemekte bir araya geldiler. Eski mezunların öğretmenleri İsmet Kerimoğlu ise duygularını şu sözlerle dile getirdi; “ Valla anlatılır gibi değil, birçok konuda insan rahat konuşabilir ama bu konuda konuşmak oldukça zor hele de benim için şu şartlarda. Bazı tesadüflerde var aynı zamanda 1964 yılı 29 Eylül günü ben bu okulda göreve başladım bugünde ayın 29’u çok ilginç. O zaman 22 yaşında delikanlıydım, buraya geldiğimde her şey tozpembe idi. Her şeyi yapabilirim hırsı azmi vardı ve o azim ve gayret ile hareket ettim bunun sonucunu da elde ettim sanıyorum, işte görünüyor bıraktığımız ortada onun için çok mutluyum çok bahtiyarım ne söylesem azdır. Bu benim için büyük bir şanstı burada bulunmak Diyarbakır’da bulunmak Diyarbakır ticaret lisesinde öğretmenliğe başlamak benim için büyük bir şanstı. Üstelikte Ankara’dan buraya gelirken Üniversite’den sonra oradaki büyüklerim Diyarbakır’a gitmemi istemiyorlardı, bende misafir olarak gelmiştim ama burada öyle bir kaldım ki ayrılmam çok zor oldu. Burada biz söz vardır “gelen ağlar giden ağlar” aynen bende de öyle oldu, işte şimdi ortada bıraktığım iz meydan da hepsi açık bir biçimde görünüyor. Çok mutluyum çok bahtiyarım hele de sizlerle de tanıştığım için mutluluğum kat kat artıyor teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz