Görüş Bildir

78 memur açığa alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden 78 memur ve işçiyi açığa alındı.

78 memur açığa alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekilliğine atanan Cumali Atilla, aralarında Genel Sekreter, yardımcıları ve daire başkanlarının bulunduğu 78 memur açığa alındı. Sözleşmeli olan ve sözleşmeleri yenilenmeyerek açığa alınanlar için Devlet Memurları kanununun 137'inci maddesi gerekçe gösterildi.

BAŞKAN ATİLLA'NIN KARARI

Gültan Kışanak'ın terör soruşturması kapsamında tutuklanıp görevden alınmasından sonra Etimesgut Kaymakamlığı göreviden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği görevine getirilen Başkan Cumali Atilla, göreve başlamasından sonra Kışanak döneminde Genel sekreter, Genel sekreter Yardımcılıkları, Daire başkanlıkları ve şube müdürlüğünü yapan bir çok kişiyi asli kadrolarına yerleştirildi.

78 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Başka birimlerde görevlendirilen memur ve işçilerden oluşan 78 kişi dün açığa alındı. Sözleşmeleri yenilenmeyen kişilerle ilgili açığa alınma kararını veren Belediye başkan vekili Atilla, gerekçeleri ise Devlet Memurları Kanununun 137'inci maddesine dayandırıldı.

Söz konusu madde de, "Devlet kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülecek Devlet memurları hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir. Görevden uzaklaştırma tedbiri, soruşturmanın herhangi bir safhasında da alınabilir" deniliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi