8 Mart etkinlikleri pazarda başlayacak

DAKAP bileşenleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mitingin yanı sıra bir dizi eylem ve etkinlik düzenlemeyi planlarken, eylemlerin satardı pazarcı kadınlarını ziyaret etmekle verilecek.

8 Mart etkinlikleri pazarda başlayacak

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) bileşenlerinden KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahar Yıldırım, gün dolayısıyla yapacakları etkinliklere ilişkin konuştu.

‘HAZIRLIKLARA BAŞLADIK’

Kadına yönelik cinsiyetçi politikaların hayat geçilmesiyle birlikte kadın kazanımlarına ciddi saldırılar olduğunu hatırlatan Yıldırım, kadınların kazanılmış hakları açısında 8 Mart’ın tüm kadınlar için çok önemli olduğunu ifade etti. Yıldırım, Diyarbakır’da farklı kurumlardan kadınlar bir araya gelerek ortak bir 8 Mart etkinlikleri planladıklarını ve buna ilişkin hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

PAZARCI KADINLAR ZİYARET EDİLİCEK

8 Mart etkinliklerinin startını 1 Mart’ta Bağlar Bağcılar Mahallesi’ndeki kadın pazarcılarla bir araya gelerek vereceklerini belirten Yıldırım, bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini dile getirdi. Yıldırım, “1-8 Mart tarihleri arasında paneller, tiyatro, fotoğraf, sergi, söyleşi, tutsak kadınlara kart gönderimi ve kadınların çalışma alanlarında ziyaret edilmesi gibi etkinliklerimiz olacak” dedi.

DÜNYA KADIN GREVİ

Türkiye ve dünya genelinde neredeyse her sene çağrısı olan bir dünya kadın grevi çağrısı olduğunu ra hatırlatan Yıldırım, “Bizde Türkiye’de bütün kadınların katılacağı dünya kadın grevi çağrısına katılmak istiyoruz. Bazı ülkeler toplu olarak yaptılar bu açıklamaları, biz de artık sendikalardan doğru 8 Mart Cuma günü, kadınları bütün rollerinden, dayatılmış kimliklerinden, iş alanların hepsinden sıyrılarak greve çağırıyoruz. Kadınların buna ihtiyacı var. Umarın bu çağrı Türkiye’de karşılığını bulur. Yine biz DAKAP’lı kadınlar, 8 Mart günü bir miting düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz