81 yaşındaki kadının bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu

Çanakkale'deki evinde beyin kanaması geçiren, kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 81 yaşındaki Ayşe Dudu Durmaz'ın ailesi tarafından bağışlanan organları 3 hasta için umut oldu.

81 yaşındaki kadının bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu
Çanakkale'deki evinde geçen 6 Şubat'ta fenalaşan Ayşe Dudu Durmaz, ambulansla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması teşhisi konulan Durmaz, buradaki iki günlük müdahalenin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada Yoğun Bakım Servisi'ne alınan Durmaz'ın dün (Perşembe) beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Durmaz'ın organlarını bağışladı.
Bursa'dan gelen bir ekip, Durmaz'ın iki böbreği ve karaciğerini ameliyatla aldı. Durmaz'ın karaciğerinin Bursa Uludağ Üniversitesi'nde, böbreklerinin de yine aynı ildeki Acıbadem Hastanesi'nde organ bekleyen uygun 3 ayrı hastaya nakledileceği bildirildi.
3 HASTA SAĞLIKLI YAŞAM ŞANSI BULACAK
Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, "Beyin ölümü gerçekleşen Ayşe Dudu Durmaz'ın ailesi organlarını bağışlayıp örnek bir davranışta bulundu. Durmaz'ın organlarıyla 2 böbrek ve bir karaciğer hastası sağlıklı yaşam şansı bulacak. Böyle acılı bir zamanda böyle bir kararı aldığı için ailesini kutluyorum. Üç hastanın Durmaz sayesinde sağlığına kavuşacağını umut ediyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz