Görüş Bildir

İpek'e 1.5 yıl ceza

DBP Diyarbakır İl Eş başkanı Hafize İpek'e yargılandığı iki ayrı davada, 'PKK terör örgütü propagandası yapmak' suçunu işlediği gerekçesiyle 18 ay 22 gün hapis ve 6 bin lira para cezası verildi. İpek'e verilen cezalar, 'Suç işlemeyeceğine yönelik kanaat oluşmadığı' gerekçesiyle ertelenmedi.

İpek'e 1.5 yıl ceza

DBP Diyarbakır İl Eş başkanı Hafize İpek'in hakkında Diyarbakır 4.Ağır Ceza Mahkemesinde, 'Yasa dışı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan açılan davada karar çıktı. İpek'ini katılmadığı duruşmada esas hakkındaki mütealasını veren savcı, İpek'in Sur ilçesinde yapılan operasyonları protesto etmek için düzenlenen yürüyüşteki konuşmasında Sur'da katledilenleri, 'Mahsum', devletin güvenlik güçlerini ise, 'İşgalci' olarak göstererek, halkı devlete karşı şiddete teşvik ederek örgüt propagandası yaptığı söyledi ve cezalandırılmasını istedi. İpek'in Avukatı Keziban Ylımaz ise, müvekkilinin konuşma yaptığı tarihte DBP il Başkanı olduğunu, yaptığı konuşma ve açıklamanın düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, beraatını istedi.

MAHKEME, İPEK'E VERİLEN CEZAYI ERTELEMEDİ

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan Mahkeme, DBP il eş başkanı Hafize İpek'e, 'PKK terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 18 ay hapis cezası verdi. İpek'in değişik tarihlerde bu suçu bir çok defa işlediğini belirten Mahkeme, eylemlerini "zincirleme hale soktuğu" değerlendirmesi ile cezayı artırarak 20 ay 15 güne çıkardı. İyi hal tutumu nedeniyle İpek'e verilen hapis cezası 18 ay 22 güne indiren Mahkeme, DBP il Eş başkanı Hafize İpek'in ileride suç işlemeyeceğine yönelik kanaat oluşmadığı gerekçesiyle cezasını ertelemedi.

BAŞKA DAVADAN İSE 6 BİN LİRA PARA CEZASI

DBP İl Eş başkanı Hafize İpek ile ilgili Paris'te öldürülün Sakine Cansız ve 2 arkadaşı için yapılan anma etkinliğindeki konuşmasından dolayı yine 4. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada ise, önce yasa dışı örgüt propagandasından 10 ay hapis 3 cezası verildi, sonra ceza 6 bin lira para cezasına çevrildi. Mahkeme, burada verilen cezayı da İpek'in ileride 'Suç işlemeyeceğine yönelik kanaat oluşmadığı' gerekçesiyle cezayı ertelemedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi