Ağıtlar yürek yaktı!

Ceylanpınar, Nusaybin ve Akçakale'de PKK/YPG tarafından ateşlenen hava mermileriyle şehit olan 2'si bebek, anne ve iki kızı, gözlaşları ve Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Ağıtlar yürek yaktı!

Ceylanpınar'a dün Suriye’nin Resulayn kentinde terör örgütü PKK/YPG tarafından ateşlenen havan mermisinin isabet etmesi ile şehit olan Elif Terim (11) ile Mazlum Güneş (11) son yolculuğuna uğurlandı.  Mardin'in Nusaybin ilçe merkezine, Suriye'nin Kamışlı kentinden atılan havan mermisinin evlerine isabet etmesi sonucu şehit olan anne Fatma Yıldız (48) ile kızları Emine (12) ve Leyla (15), Şırnak'ta Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

HABER MERKEZİ

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine önceki gün Suriye’nin Resulayn kentinde terör örgütü PKK/YPG tarafından ateşlenen havan mermisinin isabet etmesi ile sokakta oyun oynarken şehit olan Elif Terim (11) son yolculuğuna uğurlandı. Terim için bugün Özbek Mahallesi Semerkand Camii'nde tören düzenlendi. Top ve çatışma sesleri arasında kılınan cenaze namazına, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Ceylanpınar Kaymakamı Mehmet Keklik, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Çalışma Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan, şehit Terim’in ailesi, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Elif Terim kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

EKMEK ALMAK İÇİN ÇIKMIŞTI

Evden ekmek almak için çıktığı sırada Ceylanpınar'a teröristlerce atılan havan mermisinin patlaması sonucu şehit olan Mazlum Güneş (11) için ise Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde tören düzenlendi. Abdulkadir Geylani Camisi'nde düzenlenen törene katılan Siverek İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, "Bugün Siverek’te 11 yaşında gencecik bir yavrumuzu toprağa verdik, kederli ailesine ben başsağlığı diliyorum. Biz milletimiz, devletimiz hep beraber birlik içerisinde bu harekete destek veriyoruz. Ordumuzun morali son derece yerinde, güçlü ve küvetli bir şekilde bütün terör odaklarını yok edene kadar bu harekâta devam edeceğiz ve hassasiyetlerimiz çocuklara, sivillere kesinlikle bir zarar gelmemesidir. Terör örgütünün bütün dünyanın gözü önünde sivilleri hedef aldığını söyleyen Kaymakam Çiftçiler,” Terör örgütü sivillerin yaşadığı alanlara roket ve havan toplarıyla saldırıda bulundu, bu da kimin sivilleri öldürdüğü ortaya çıkıyor. Bugün Siverek’te 11 yaşındaki bir çocuğumuzu toprağa verdik, dün de 9 aylık bir bebek şehit olmuştu. Ama Türk ordusu kesinlikle sivilleri hedef alamaz, siviller hassasiyetimizdir. Terör örgütünden bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek” dedi.

Konuşmaların ardından kılınan cenaze namazından sonra Mazlum Güneş’in cenazesi Sofice Mahallesi mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

ŞEHİT BEBEK DEFNEDİLDİ

Atılan roketin Akçakale’de isabet ettiği evde hayatını kaybeden Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Telabyad’da önceki gün teröristlerin ateşlediği ve Akçakale ilçe merkezine düşen roket ve havanlar 9 aylık bebek Muhammed Omar ile Cihan Güneş’in hayatını kaybetmesine 46 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Harekatın ilk sivil şehitleri olan Suriyeli bebek ile Cihan Güneş’in cenazeleri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından yakınlarınca teslim alındı. Şanlıurfa Valiliğinde yapılan törenin ardından Cihan Güneş’in cenazesi memleketi Manisa’ya, Muhammed bebeğin cenazesi ise Akçakale’ye gönderildi.

Yakınları tarafından teslim alınan küçük çocuğun cenazesi Akçakale’deki Sanayi Camisine getirildi. Öğle vakti Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile yakınlarının katılımıyla küçük çocuğun cenaze namazı kılındı. Terör örgütü PKK/YPG aleyhine slogan atan kalabalık daha sonra küçük çocuğu Akçakale ilçe mezarlığına götürdü. Küçük çocuk burada gözyaşları arasında defnedildi.

KÜÇÜK MUHAMMED’İN 2 ABLASI DA YARALANDI

Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinden göç ederek Akçakale’nin Adnan Menderes Mahallesine yerleşen Hani Şeab ile Fatime Cemal Adbe çiftinin 5 çocuğunun en küçüğü olan Muhammed Omar, dünkü saldırıda yaşamını yitirdi. Evin penceresinden giren roketin patlamasının ardından oda savaş alanına döndü. Eşyaların kullanılamaz hale geldiği ve patlamanın şiddetiyle odanın kapısının sökülerek fırlamasının ardından harabeye dönen ve Muhammed bebeğin öldüğü patlamada 2 kız çocuğunun ise yaralandığı ve tedavilerine Şanlıurfa’da devam edildiği belirtildi. Küçük çocuklarını toprağa verdikten sonra saldırıya uğradıkları evlerine geri dönen Hani Şeab ile Fatime Cemal Adbe ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ekipleri de aileye kalacak yer ayarlayıp, psikolojik destek vermek üzere evde inceleme yapıp aile üyeleriyle görüşme yaptı.

ŞEHİT ANNE VE 2 KIZI ŞIRNAK'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Mardin'in Nusaybin ilçesine atılan havan mermisinin Fırat Mahallesi'ndeki bir apartman dairesine isabet etmesiyle Fatma Yıldız ile kızları Emine ve Leyla Yıldız şehit oldu. 24 kişi de yaralandı. Sivil şehit anne Fatma Yıldız ile kızları bugün, Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Uluk köyünde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Anne ve kızlarının cenazeleri öğle saatlerinde yakınları tarafından Mardin Devlet Hastanesi'nden alınarak, İdil ilçesine bağlı Ulak köyüne getirildi. Köy camisindeki törene Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, 23’üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Çakır Söğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır ile acılı aile ve vatandaşlar katıldı. Yan yana konulan anne ve kızlarının tabutuna sarılan yakınları gözyaşı döktü. Kürtçe ağıtlar yakılan ve teröre lanet okunan törenin ardından Fatma Yıldız, Emine  ve Leyla Yıldız, köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.

'ŞEHİTLERİMİZİN YAKINLARI VATAN SAĞ OLSUN DEDİLER'

Cenaze töreninin ardından köydeki taziyeye katılan Vali Ali Hamza Pehlivan, birlik ve beraberlik mesajı vererek, şunları söyledi:

"Devletimiz, bütün güvenlik birimlerimiz bütün unsurlarıyla mücadele ediyor. Vatandaşlarımız da ifade ettiler, hepimiz kendimizi devletimize bayrağımıza, milletimize birliğimize ve beraberliğimize adamış durumdayız. Şehitlerimizin yakınları 'vatan sağ olsun' dediler. Bu ses bugün Şırnak’tan İdil’den yurdumuzun her tarafından yükseliyor ve yükselmeye devam ediyor. İnşallah ordumuz başarılı bir şekilde yoluna devam eder, biz her zaman barışı, huzuru, güvenliği tesis etmek için mücadele etmiş bir milletiz. İnsanı yaşatmaya huzuru daim etmeye yönelik mücadele inşallah devam edecek. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun."

Sivil şehit anne ve kızlarının akrabaları Mehmet Emin Yıldız, acılarının büyük olduğunu ifade ederek, "Üç insanımız şehit oldu. Ama bizim vatanımız her zaman 18 yaşındadır. Vatan sağ olsun. Devletimizle gurur duyuyoruz. Devletimizin desteğini  her daima arkamızda hissediyoruz. Ve o his bizim için çok büyük bir güçtür" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz