Görüş Bildir

Ağrı'da kazaen el bombası patladı: 1 şehit, 2 yaralı

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesi Kozluk Karakolu'nda, el bombasının kazaen patlaması sonucu zman Çavuş Semih Korkut şehit oldu, iki uzman çavuş ise yaralandı.

Ağrı'da kazaen el bombası patladı: 1 şehit, 2 yaralı

Olay, akşam saatlerinde Küçük Ağrı Dağı bölgesi Türkiye-İran sınırındaki Kozluk Karakolu'nda meydana geldi. Uzman Çavuş Semih Korkut (26), sandıktan el bombasını çıkarırken kazaen patladı. El bombasının patlaması sonucu Semih Korkut ile birlikte 3 uzman çavuş yaralandı. Yaralı askerler, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Semih Korkut, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Korkut'un cenazesi otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Korkut'un cenazesi, otopsi sonrası İstanbul'a gönderildi.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Merkezefendi Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine, şehidin eşi Berna, babası Erdin, annesi Bahriye ve kardeşi Serkan Korkut ile İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara, hava, deniz kuvvetlerinde görev yapan subay ve astsubaylar ile üst düzey emniyet amirleri ve vatandaşlar katıldı. Aile, burada taziyeleri kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal ve Jandarma Genel Komutanlığı törene çelenk gönderdi.

Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Törenin ardından askerlerce omuzlanan Korkut'un naaşı, top arabasına yerleştirildi. Şehidin cenazesi top arabasında Itri'nin Segah Tekbiri ile bir süre taşındı. Korkut'un naaşı daha sonra cenaze arabasına konuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi