Görüş Bildir

Acılı anne felçli oğlu için yardım bekliyor

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 9 yıl önce havuza atlayarak boynu 6 yerden kırılan Mahsum Özkan'ın acılı annesi, yetkili ve hayırseverlerden gelecek yardımı bekliyor.

Acılı anne felçli oğlu için yardım bekliyor

Diyarbakır’da ikamet eden Özkan ailesi, 9 yıl önce havuza atladıktan sonra 6 ayrı yerden boynu kırılıp felç geçiren oğulları Mahsum Özkan (25) için yetkili ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Maddi durumu yetersiz olan Özkan ailesi, evleri 3'üncü katta olduğu için oğullarının eve girip çıkamadığını belirterek, oğullarının rahatlıkla eve girip çıkabilmesi için hayırseverler ve yetkililerden, oğulları için asansör yapmalarını talep ettiler.

Oğlunun 9 yıldır felçli olduğuna işaret eden anne Muhabbet Özkan, evlerinin 3'üncü katta olduğundan dolayı oğlunun 3 aydır eve gelemediğini belirterek, oğlunun bu zaman zarfında annesinin evinde kaldığını ve oğlunun ihtiyaçlarını gidermek için günde iki defa annesinin evine gidip gelmek zorunda kaldığını ifade etti.

“Oğlum eve gelmek istiyor, kimse yok onu kaldıralım eve getirelim”

Bundan dolayı çok sıkıntı yaşadığına söyleyen anne Özkan, “İki oğlum bu haldedir, biri sara hastası olan 27 yaşında diğer felçli olan oğlum ise 25 yaşındadır. Felçli olan oğlum 9 senedir bu haldedir, önceden böyle değildi. 3 aydır eve gelemiyor, ben günde iki defa annemlere gidip ihtiyacını karşılayıp geliyorum. Tuvalet olsun, yemek ihtiyacı olsun her ihtiyacını ben karşılıyorum. İnan artık ben de annemlere gidip gelmeden yoruldum. Oğlum bazen eve gelmek istiyor, kimse yok onu kaldıralım eve getirelim. Büyük oğlum ise hemen hemen sürekli evde kalıyor, düzenli olarak baygınlık geçiriyor. Bu durumda olan oğlumla beraber felçli oğlumu bazen kaldırabiliyoruz bazen de kaldıramıyoruz. Kocam dışarıda çalıştığı için bu oğlumu kaldırıp oturtmaktan tek başıma kalıyorum ve yeterli olamıyorum. Daha önce arkadaşları buradaydı, oğlumu getirip götürüyorlardı şimdi arkadaşları okula ve işe gittiklerinden dolayı onlar da ilgilenemiyorlar.” dedi.

3 aydır oğlunun yukarı çıkıp aşağı inemediği için eve gelmediğini ve oğlunun 3 aydır annesinin evinde kaldığını bundan dolayı çok sıkıntı yaşadığını belirten acılı anne Özkan, günde iki defa annesinin evine gittiğini bu nedenle çok zorluk çektiğini söyledi.

“Artık oğlumu evde görmek istiyorum, oğlum eve gelsin”

Artık oğlunu evde görmek istediğini belirten Özkan, yetkili ve hayırseverlerden asansör yapmalarını istedi. Özkan, "Hayırseverlere ve yetkililere sesleniyorum. Artık oğlumu evde görmek istiyorum, oğlum eve gelsin. Kışın olduğu için ben annemin evine gidip gelmede zorlanıyorum. Oğlum evde kalmak istiyor. oğlumun ihtiyaçlarını evde karşılamak istiyorum. Lütfen, Allah rızası için bize bir asansör yapsınlar." ifadelerini kullandı.

9 yıl önce suya atladığı için, 6 yerden boynunun kırıldığını ve felçli olduğunu ifade eden Mahsum Özkan, eve gidip gelmekte çok zorluk çektiğini söyledi.

“Eve gidip gelmede zorluklar çekiyorum”

Felçli olduğu için kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını ve ihtiyaçlarını annesi ve babasının karşıladığı söyleyen Özkan,“Daha önce evimiz zemin kattaydı ve kiradaydık, rahatlıkla eve girip çıkabiliyordum. Şimdi yeni 3'üncü kattaki evimize geldik, bu evimize gidip gelmede çok zorluk çekiyorum, eve girip çıkamıyorum. Arkadaşlarım var, yazın onlar eve girip çıkmamda bana yardımcı oluyorlardı. Şimdi ise arkadaşlarımın bazıları okuyor, bazıları da çalışıyor o yüzden beni yukarı çıkarıp indirecek kimse yok. Annem, babam ve abilerim de çok zorluk çekerek beni çıkarıp indiriyorlar. Ağabeyim de sara hastası olduğu için pek fazla bana yardım edemiyor.” şeklinde mağduriyetini dile getirdi.

Hayırsever ve yetkililere yardım çağrısında bulunan Özkan, “Evimiz üçüncü katta olduğu için gidip gelemiyorum, mecburen ninemlerin evine gidiyorum. Ninemlerin evi zemin katta olduğu için oraya gitmek zorunda kalıyorum. 3 aydır eve gelemiyorum. Ninemlerin evi uzak olduğu için annem de fazla gidip gelemiyor. Bundan dolayı yetkililere ve hayırseverlere sesleniyorum, rahatlıkla eve gidip gelmem için bana bir asansör yapmalarını rica ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi